0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2018 Cuma 23:36:00 - Güncelleme:18 Ağustos 2018 Cumartesi 00:45:00

4 bir yandan saldırı altındayız: Standard&Poor's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

ABD'nin başlattığı ekonomik savaşa müdahil olan Standard&Poor's Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

ABD'nin doğrudan Türk lirasını hedef alarak başlattığı ekonomik savaşta uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da hamle yapmayı sürdürüyor.

Türkiye'ye kur üzerinden başlatılan savaştan sahneye çıkan Standard&Poor's, ülkenin notunu BB-'den B+'ya düşürdü. ABD'nin terör örgütleri FETÖ ve PKK bağlantıları iddiasıyla yargılanan sözde rahip Andrew Craig Brunson bahanesiyle doğrudan Türk lirasını hedef alarak başlattığı ekonomik savaşta ABD'den gelen tehdit açıklamalarının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da harekete geçti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi ve Türk yargısının bağımsızlığını hedef alan açıklamaları bugün de sürmüş ve Trump, "Bizim insanımızı bizden alamazsınız, ne olacağını göreceksiniz." demişti.

Trump'ın bu açıklamasının ardından Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü açıklayan Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB-'den B+'ya düşürerek, görünümü "durağan" olarak teyit etti.

TOPU BİRDEN GELİYOR: MOODY'S DE DÜŞÜRDÜ

Standar&Poor's'un ardından devreye giren bir diğer sözde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody's de Türkiye'nin kredi notunu "Ba2"den "Ba3"e düşürdüğünü ve görünümünü "negatife" çevirdiğini açıkladı.

"Ekonomi silahı ile yapılan siyasi operasyonlar devam ediyor"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, makroekonomik gerekçeleri olmaksızın Türkiye'nin kredi notunu düşüren Standard&Poor's ve Moody's ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "S&P dünyada kimseye yapmadığı ilki yaptı. Görünüm durağan notumuzu düşürdü. Moody's' de not düşürdü. Makroekonomik gerekçeleri olmadan 'ekonomi silahı' ile yapılan siyasi operasyonlara devam ediyorlar ama yine başaramayacaklar." ifadelerini kullandı.

2060 yılına kadar borç batağında olan Yunanistan'ın puanı yükseldi

Bir diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama ile Yunanistan'ın kredi notunu B seviyesinden BB- seviyesine yükseltmişti.

Yunanistan'da 2009 yılında patlak veren kriz; 3 kurtarma paketine, 450 reforma, 4 yılda 8 hükümete, 2060 yılına kadar ödenmesi gereken borca ve Yunan halkını oldukça zorlayan kemer sıkma politikalarına mal olmuştu.

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX