0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mayıs 2017 Perşembe 14:06:00 - Güncelleme:18 Mayıs 2017 Perşembe 14:10:00

ABD, Avrupa’ya uygulanan laptop yasağını kaldırıyor

ABD, gerçekleştirilen görüşmeler sonucu AB'ye uygulanan loptop yasağının kaldırılmasına karar verdi.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeden gerçekleştirilen uçuşlarda kabine laptop, tablet gibi cihazların alınmasına yasak getirmişti. ABD ve Avrupa Birliği yetkilileri, bu yasağın Avrupa’dan gerçekleştirilen uçuşları da kapsamasına karşı çıktı. Karar, Brüksel’de gerçekleştirilen ve hava güvenliğine yönelik tehditlerin ele alındığı dört saatlik görüşmenin ardından alındı. Yetkililer, çeşitli önlemlerin alınması gerektiği konusunda görüş birliğine varıldığını dile getirdi.

 

ABD, Mart Türkiye, Fas, Ürdün, Mısır, BAE, Katar, Suudi Arabistan ve Kuveyt’ten gerçekleştirilen doğrudan uçuşlarda yolcuların kabine cep telefonu dışında laptop gibi büyük elektronik cihazların kabine alınmasına yasak getirmişti. ABD’nin tartışmaları da başlatan kararının ardından aynı kararı İngiltere de uygulamaya başlamıştı. 

 

İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX