0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Haziran 2018 Perşembe 10:47:00 - Güncelleme:21 Haziran 2018 Perşembe 11:17:00

Başbakan Yıldırım: Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor

Başbakan Binali Yıldırım, 24 Haziran seçimleri öncesi soruları yanıtlıyor. Yıldırım, ekonomideki manipülasyonlara ilişkin 'Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor, bankacılık sisteminin temelleri sağlam.' dedi..

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;
 
24 HAZİRAN SEÇİMLERİ
 
İzmir seçmeninin bir kısmı, yerel yönetim nedeniyle ideolojik duruş sergiliyor. AK Parti İzmir'de her seçimde oylarını artırdı, durumu çok iyi görüyorum.
 
EKONOMİDEKİ MANİPÜLASYONLAR
 
Her şeyi seçime bağlamak birçok konuda zaman kaybına neden oluyor. Piyasada bir durgunluk var. Vatandaşlar 24 Haziran gelsin de işimize gücümüze bakalım diyor. Dış küresel yatırımcılar da aynı şekilde. Türkiye ekonomisi üzerinde değerlendirme yapanların aşırı gayre içine girdiklerini görüyoruz. Değerlendirme kuruluşları çıktılar seçim öncesi değerlendirme yaptılar. Sanki seçime onlar giriyor. Bunlar normal şeyler değil. Değerlendirme kuruluşlarının aşırı gayreti manidar.
 
Darbe girişimi, vesayetle vs. Türkiye'yi alaşağı edemediler getiremediler son olarak ekonomi üzerinden gidelim dediler. Biz ekonomimizi sağlam temeller üzerine kurdur. Vatandaşlarımız şunu bilsin, Türkiye ekonomisi çok sağlam temellere dayanıyor, bankacılık sisteminin temelleri sağlam... Seçim sonrası için tedbirlerimiz aldık.
 
24 HAZİRAN SONRASI EKONOMİ
 
Orta ve uzun vadeli yapısal reformlar yapacağız. Stratejik 5 odak sektörde büyüme sağlanacak.
 
SOĞAN VE PATATES FİYATLARINDAKİ ARTIŞ

Spekülasyondan öte bir şey değil, göreceksiniz birkaç gün sonra böyle bir meseleyi konuşmayacağız.

TSK'NIN KUZEY IRAK'TAKİ FAALİYETLERİ

Kuzey Irak'ta 11 geçici üs bölgemiz var. 400 kilometrekarelik alanda temizlik harekatı yapıldı, askerlerimiz faaliyetlerini sürdürüyor.

(Kandil'e operasyon) İran ile bu konuda aramızda bir sorun söz konusu değil.

(ABD ile) Münbiç'te bir iş birliği başlattık. Bu güzel bir gelişme. Aksi halde daha gergin, sıcak bir karşılaşma olabilirdi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX