0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Nisan 2017 Cumartesi 12:58:00 - Güncelleme:29 Nisan 2017 Cumartesi 17:55:00

Dev proje 'Kabataş Martısı' yükselmeye devam ediyor

Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi ile iskelelerin yenilenme projesi "Kabataş Martısı" inşaatında çalışmalar havadan görüntülendi. Yapımı 2 yıl sürecek ve tamamlandığında görünüşü martıya benzeyecek olan projede çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

 

Kabataş'ta deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre etmek amacıyla yapımına başlanan, kanatları açık bir martı şeklinde tasarlandığı için 'Martı Projesi' olarak da anılan, "Kabataş Transfer Merkezi Projesi"nde denize doğru uzanacak iskeleler için kazık çakma işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında kazık çakma işlemleri devam ederken çalışmalar havadan drone ile görüntülendi. Havadan bakıldığında denize doğru uzanan iskelelerin yavaş yavaş şekillenmeye başladığı görülüyor.

 

SİLÜET BOZULMAMASI İÇİN 9 METREYİ GEÇMEYECEK

İskelelerin yüksekliği ise şehrin siluetini bozmaması için 9,5 metreyi geçmeyecek. Öte yandan, proje kapsamında deniz otobüsü, vapur ve deniz otobüsü iskeleleri yenilenecek. Proje inşaatı sebebiyle Kabataş, 2 yıl deniz trafiğine kapalı olacak. Proje çerçevesinde yaklaşık 90 bin metrekarelik büyük bir alanın yeniden düzenlenmesi bekleniyor.

"KARŞIYA RAHATÇA GİDEBİLECEĞİM"

Tüp geçit ile Avrupa yakasından Anadolu yakasına yaya olarak geçebilmenin çok güzel olacağını belirten Melih Kandıra, "Ben bisikletime binip karşıya rahatlıkla geçebileceğim. Projenin bitmesi tahmini 2020'ye kadar uzar. Daha çabuk olursa 2018'e kadar biterse iyi olur fakat tabi ki tarihi eserler çıkabiliyor. Bu yüzden uzayabilir" ifadelerini kullandı.

20'ŞER METRE İLERLEME KAYDEDİLDİ"

Martı projesi inşaatında çalışan Selami Erdoğmuş, "Şu anda zemin yumuşak bu yüzden inşaat ağır ağır gittiği için 1,5 ile 2 yıl arasında bir süre alacağını söylüyorlar. Şu anda gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Anadolu ve Avrupa yakasından boğazın altından yaya geçidinden her iki yakadan da 20'şer metre ilerleme kaydedildi. Yerin 45 metre altında yaya tünelinde ilerleme kaydediyoruz" dedi. İHA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX