0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Mayıs 2019 Salı 14:06:00 - Güncelleme:21 Mayıs 2019 Salı 14:08:00

Trablus'ta iki gün süren su krizi sona erdi

Libya'nın başkenti Trablus'ta iki gün devam eden su krizi sona erdi.

Silahlı grupların cumartesi günü Trablus'a su sağlayan ana istasyonu kapatması nedeniyle yaşanan su krizi, vanaların dün yeniden açılmasıyla son buldu.

 Endüstriyel Nehir İdaresi Biriminden yapılan yazılı açıklamada, Eş-Şurayf'daki istasyonunun vanalarının dün açılarak yeniden su pompalanmaya başlandığı ve su krizinin sona erdiği belirtildi.

Libya'daki uluslararası tanınırlığa sahip Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), ülkenin doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçleri Trablus'un su ihtiyacını karşılayan ana hattı kesmekle suçlamıştı.

BM İnsani Yardım Koordinatörü Maria Ribeiro da yaptığı açıklamada, su pompalamasının durması nedeniyle ülkenin batı bölgelerinde yaşayan yüz binlerce kişinin su sıkıntısı yaşadığını belirterek, şehirlerin altyapısına yönelik bu tür saldırıların "savaş suçu" anlamına gelebileceğini ifade etmişti. 

General Halife Hafter, başkent Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı emri vermiş, bunun üzerine UMH birlikleri de Burkan el-Gadab operasyonunu başlatmıştı. 

Hafter'e bağlı güçler ilk günlerde hızla ilerleyerek Giryan, Sabrata, Surman ve Terhune gibi kentleri ele geçirdi. Ancak UMH'ye bağlı birlikler başlattıkları karşı operasyonlarla, Trablus Havalimanı, Ayn Zara, Hillet el-Furcan, Vadi er-Rabi ve Kasr ben Gaşir gibi bölgeleri Hafter güçlerinin elinden almayı başardı. 

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX