0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Şubat 2019 Pazartesi 10:35:00 - Güncelleme:18 Şubat 2019 Pazartesi 11:43:00

"Trump, kendi istihbaratından çok Putin'e güveniyor"

ABD Başkanı Donald Trump'ın, kendi istihabaratından daha çok Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e güvendiği ortaya çıktı. FBI’ın eski Direktör Vekili Andrew McCabe, ABD Başkanı Trump’ın kendi istihbaratından çok Putin’e güvendiğini, ABD Adalet Bakanlığının ise, Trump’ı azletme konusunu da masaya yatırdığını anlattı.

TM Dijital Haber Merkezi

ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eski Direktör Vekili Andrew McCabe, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendi istihbarat şeflerinden çok Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den akıl aldığını söyledi.

ABD’de yayımlanan 60 Dakika programında Scott Pelley’in sorularını yanıtlayan McCabe, Trump’ın “Kuzey Kore’nin ABD’ye bir füze atma kapasitesi olduğuna” inanmadığını, çünkü Putin’in kendisine böyle söylediğini belirttiğini anlattı.

Mart 2018’de emekliliğine iki gün kala Trump tarafından kovulan Andrew McCabe, istihbarat yetkililerinin verdiği brifingde ellerindeki bilgi ve belgelerin bunun aksini söylediği anlatılan Trump’ın, “Umurumda bile değil, Putin’e inanıyorum.” dediğini söyledi.

ABD Başkanı Trump’ın FBI Direktörü James Comey’i kovmasının ardından gündeme gelen “Trump’ın azledileceği” iddialarıyla ilgili de konuşan Andrew McCabe, Adalet Bakanlığı yetkililerinin Trump’ı azletme konusunu masaya yatırdıklarını anlattı. McCabe’nin bu açıklaması, bugüne dek konuyla ilgili en üst düzey doğrulama niteliği taşıdı.

McCabe’nin bu iddialarıyla ilgili bir açıklama yayımlayan Beyaz Saray, Andrew McCabe’nin yalan söylemiş olduğu gerekçesiyle FBI’dan rezil bir şekilde kovulduğunu hatırlatarak, “Başkan (Trump) hakkında mesnetsiz bir soruşturma başlatmıştı. Kendisinin herhangi bir güvenirliği olmadığı herkesin malumudur.” ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Trump ise resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada McCabe’yi “James Comey ve Hillary Clinton’ın kuklası” olarak tanımladı

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX