0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:23 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00

'Türk ekonomisinin temelleri sağlam'

Dünyaca ünlü ekonomistler, Türk ekonomisinin dirençli olduğuna, Türkiye’nin krizleri başarıyla atlattığına ve yatırım fırsatları sunduğuna dikkati çekti.

Temelleri sağlam güçlü Türk ekonomisi, geçen yıl yaşanan dış finansal saldırıları, kur oyunu alınan önlemlerle ve hayata geçirilen ekonomi politikalarıyla savuştururken, kriz tellallarının heveslerini kursağında bıraktı. 

DALGALANMA DURULDU

Türkiye’nin ekonomik gücünün farkında olduklarına dikkati çeken Birleşmiş Milletler (BM) ekonomi uzmanı Yasuhisa Yamamoto, '”Türk ekonomisi çok dirençli. Türkiye zor zamanlar geçirdi ama döviz kurundaki volatiliteyi azaltmayı başardı” dedi. 

ULUSLARARASI AKTÖR

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Avrupa ve Avrasya Bölgesel Stratejiler Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Martina Larkin ise Türkiye'nin yeni dönemde çok önemli bir rol oynadığını belirterek, “Türkiye, önemli bir uluslararası aktör ve bölgede güçlü bir etkiye sahip. Batı'yı Doğu'ya veya Doğu'yu Batı'ya bağlayan kendine özgü konumu var” ifadelerini kullandı. 

BİR MİLYAR EURO’LUK YATIRIM

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Türkiye Direktörü Arvid Tuerkner, “2019'da Türkiye'ye yaklaşık 1 milyar euro’luk yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX