0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2018 Çarşamba 13:14:00 - Güncelleme:10 Ekim 2018 Çarşamba 13:47:00

Enflasyonla mücadele programına iş dünyasından tam destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak enflasyonla topyekün mücadele programını açıkladı. İş dünyasından programa destek mesajları yağdı. Market zinciri sahibi firmaların bugünden geçerli olmak üzere 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapacağı belirtildi. İşte programa destek veren isimler, markalar, şirketler ve marketler!

BAKAN PAKDEMİRLİ: GÜBRE VE 35 ÜRÜNDE DAHA İNDİRİM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Bugünden geçerli olmak üzere sıvı ve toz gübrelerde yaklaşık 35 eşit üründe yüzde 10 indirim uygulanacak." diye konuştu.

TBB BAŞKANI AYDIN: FAİZ HADLERİNİN AŞAĞI SEVİYEDE OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Bankalar olarak nominal faiz hadlerinin daha aşağı seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

MÜSİAD BAŞKANI ABDURRAHMAN KAAN:

"Enflasyon, hedeflerimizin önünde bir pranga gibi duruyor. Topyekun mücadele kararını sonuna kadar destekliyoruz."

TÜSİAD BAŞKANI EROL BİLECİK:

"Enflasyonun kalıcı olarak sorun olmaktan çıkması gerekiyor. Programın başarısı için gereken ne varsa yapmaya hazırız."

İSTANBUL SANAYİ ODASI BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN:

Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'ın açıkladığı "Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı" bu sorunla birlikte mücadeleyi içermesi açısından önemli. Enflasyonla mücadelede başarıya giden yolda tüm paydaşların el ele vererek dayanışma sergilemesini ekonomimiz ve üretim hayatımız için destekliyoruz."

ASKON: ENFLASYONA KARŞI DAR VE ORTA GELİR SAHİPLERİ İLE KÜÇÜK İŞLETMELER DESTEKLENMELİDİR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan 'Enflasyonla Topyekûn Mücadele Programı'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Türkiye'de maliyet kökenli bir enflasyon yaşandığını belirten Cesur, bunun da sebeplerinin açık olduğunu belirterek, kurdaki oynaklığın mümkün olduğunca sabitlenmesi ve maliyet oranlarındaki artışların da dizginlenmesi gerektiğini belirtti. Başkan Cesur ayrıca, Enflasyonla Topyekûn Eylem Planını piyasanın gerçekleri ile örtüşür bulduklarını belirterek, 'bundan sonrası için çok hızlı ve kararlı bir şekilde planın uygulanması gerekmektedir. Toplumun tüm kesimleri, bilinçli bir şekilde topyekûn bu kampanyaya destek vermelidir. Enflasyon karşısında dar, orta gelir halkını ve küçük işletmeci grubunu ezdirmeyecek uygulamalara öncelik verilerek, dar, orta gelir sahipleri ve küçük işletmeci grubu desteklenmelidir' dedi.

(Sabah)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX