0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:16:00 - Güncelleme:16 Mayıs 2018 Çarşamba 00:20:00

Evlendirecek kampanya

İnşaat firmaları güçbirliğine giderek, herkesi konut sahibi yapacak kampanyayı başlattı. 15 Haziran'a kadar geçerli olacak kampanyada yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinatla daire sahibi olmak mümkün. 

Gayrimenkul sektörü, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın çağrısına indirim ve düşük peşinat kampanyasıyla destek verdi. Hükümetin tapu harcı ve KDV oranlarını indirmesiyle birlikte, kamu bankalarının da konut kredi faizlerini düşürmesinin ardından Türkiye’nin önde gelen kuruluşları GYODER, İNDER ve KONUTDER güçbirliği yaptı. Türkiye’nin en gözde gayrimenkul firmalarının üyesi olduğu 3 kuruluş, tüm peşin ve konut kredili satışlarda yüzde 20 indirim ve yüzde 5 peşinat kampanyası başlattı. Böylece ev almak isteyen biri yüzde 5 peşinatla 120 ay vadeli kredisini 0.98 faiz oranıyla ödeyebilecek. Peşin ve banka kredili ödemelerde kampanya kapsamında yüzde 20 indirim alabilecek. Kampanyayla birlikte konut piyasasında bahar havası esecek, kampanya 30 gün sürecek. 

340 BİN LİRA CEPTE KALIYOR 

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) işbirliğiyle düzenlenen kampanyanın tanıtımı, İstanbul'da yapıldı. Toplantıda konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım kampanyanın avantajlarını şöyle anlattı: “781 bin liralık bir daireyi bu şekilde kampanyayla aldığımızda yüzde 20 indirimle 625 bin liraya düşüyor. Yüzde 5 peşinat 31 bin lira... 36 aya kadar yaydığımız diğer yüzde 15'lik kısmı 93 bin lira... Bankadan alacağı 500 bin liralık krediyle 0,98 ile 120 ay aldığı vakit ayda 7 bin lira civarında bir para ödüyor. Böylelikle toplamda 977 bin liraya geliyor. Şayet yüzde 20 indirim olmasaydı ve faiz oranı yüzde 0,98 değil de yüzde 1,16 olsaydı bu daire, 1 milyon 317 bin lira gibi bir rakam oluyordu. İşin özü, bu alım-satımdaki vergi indirimlerini de koyarsak bu yüzde 27'lik bir indirim oluyor. Konut, tam 340 bin lira daha ucuza geliyor.” 

'ASLA ZAM YAPMAYACAĞIZ'

KONUTDER Yönetim Kurulu ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektörünün öneminin her geçen gün arttığını belirterek, “Fiyatları asla artırmayacağız. Burada Türkiye'nin önde gelen 41 gayrimenkul firması var. Sabit fiyat garantisiyle aynı fiyatları sonuna kadar, kampanya boyunca sürdürmeyi vaat ediyoruz.” dedi. Firmaların kampanyaya dahil olacak projeleri kendilerinin belirleyeceğini ifade eden Elmas, firmaların 48 ay, 60 ay gibi sıfır faizli kampanyalarının da devam edeceğini bildirdi. 

HANGİ MARKALAR VAR?

Verilen bilgiye göre, kampanyaya katılan inşaat şirketleri şöyle: “Sur Yapı, Ağaoğlu, Artaş, Arven, Çukurova, DAP Yapı, Demir İnşaat, DKY İnşaat, Ege Yapı, EYG Group, Fer Yapı, Garanti Koza, Gürallar Yapı, İş GYO, Kuzu Grup, Mesa, Nef, Sinpaş, Solid, Torunlar GYO, Akkuş Gayrimenkul, Akzirve Gayrimenkul, AND Gayrimenkul, Antyapı, Babacan Holding, Baysaş, Cathay Group, Çalık Gayrimenkul, Gedizler, Haldız İnşaat, Halk GYO, Hasanoğlu Müh. İnş, Kiler GYO, Kütahya Seramik, Nuhoğlu, Obaköy Gayrimenkul, Polatyol, Tahincioğlu Gayrimenkul, Teknik Yapı, Yiğit Group ve 24 Gayrimenkul.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX