0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

Kozmik kumpasçılara 43 yıl hapis

Devletin sırlarını çalmaya çalışan 3 eski hâkim ve savcıya, “FETÖ üyeliği ve devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçlarından, toplam 43 yıl 2 ay hapis cezası verildi. 

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla 2009 yılında başlatılan soruşturmada, 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’nın “kozmik odaları”nda arama yapılması kararını vermişti. Genelkurmay Başkanlığı’nın tüm itirazlarına rağmen 25 Aralık’ta başlatılan aramalar 20 gün sürmüş ve soruşturmaya ilişkin çeşitli suç unsurları bulunduğu öne sürülmüştü. 

YARGITAY’DA GÖRÜLDÜ 

Soruşturmada görev alan hâkim ve savcıların yargılandığı “Kozmik Oda'da Kumpas” davasında dün karar çıktı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde görülen duruşmada, 3 eski hâkim ve savcıya hapis cezaları verildi. Duruşmaya, tutuklu sanıklar “Kozmik Oda” soruşturmasını yürüten eski savcı Mustafa Bilgili, soruşturma kapsamında bazı kararlar veren eski hâkim Halil İbrahim Kütük, tutuksuz sanık Abdullah Bahçeci katıldı. Sanık ve avukatlarının savunmasının ardından davaya ara verildi. 

Eski savcı Mustafa Bilgili 

BİLGİLİ’YE 17 YIL CEZA

Aranın ardından Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil tarafından okundu. Mahkeme, eski savcı Mustafa Bilgili'yi “FETÖ üyeliği, devlet güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme” suçlarından 17 yıl bir ay, eski hâkim Nihal Uslu'yu 14 yıl ve eski hâkim Halil İbrahim Kütük’ü aynı suçlardan toplam 12 yıl bir ay hapis cezasına çarptırdı. 

DOSYALARI AYRILDI 

Sanık eski hâkim Abdullah Bahçeci'nin beraatine karar verilirken, davanın firari sanıkları eski hâkim Dündar Örsdemir’le eski savcı Şadan Sakınan'ın ise dosyaları ayrıldı. Öte yandan Bilgili hakkında, devlet sırrına ilişkin bilgileri aynı suçtan başka davada yargılanan eski TÜBİTAK çalışanı Ünal Tatar'a vermek suretiyle “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri casusluk amacıyla açıklamak” suçundan açılan kamu davası da bu davadan ayrıldı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX