0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Eylül 2018 Cuma 10:18:00 - Güncelleme:14 Eylül 2018 Cuma 10:57:00

Japonya’dan 2.2 milyar dolar yatırım

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesinde bulanan Türkiye-Japonya İş Konseyi’nin 24. Dönem toplantısı 19 Eylül’de İstanbul’da gerçekleşecek.

Türkiye-Japonya İş Konseyi Başkanı Şerif Tosyalı, toplantı öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye’de faaliyet gösteren Japon firmaların sayısının 195’i bulduğunu söyledi.

JAPON DEVLERİ TÜRKİYE’DE 

Tosyalı, “Bugün Türkiye’de Japon doğrudan sermaye yatırımlarının tutarı 2.2 milyar dolar seviyesine ulaşmış durumda. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından sağlanan krediler Haliç Köprüsü, Hasan Uğurlu Barajı, Altınkaya Barajı ve Marmaray gibi çok önemli projelere finansman kaynağı olduğu” diye konuştu.      

İkili ekonomik ilişkileri geliştirmek üzere oturumların düzenleneceği ve Toyota, Mitsubishi ve Daikin gibi Japon devi firmaların üst düzey yöneticilerinin katılacağı toplantı ile ilgili açıklama yapan Tosyalı, “500 kişilik bir katılım bekliyoruz. 24. Türkiye-Japonya İş Konseyleri Ortak Toplantısı’nda, ülkelerimiz arasındaki iş ortamının geliştirilmesi, Afrika örneği üzerinden 3’üncü ülkelerde iş ortaklığı fırsatları, ikili ekonomik ilişkilerin genişletilmesi ve derinleştirilmesi için somut politikalar belirlenecek ve ortak bildiri imza töreni düzenlenecek” dedi.  

İş Konseyi iki ülke için çok önemli

Türkiye ekonomisi son 15 yıldır büyümekte olduğunu belirten Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, “Önümüzdeki hafta düzenlenecek Türkiye-Japonya İş Konseyi Ortak Toplantısı çok büyük önem taşıyor” dedi. Miyajima,“Önümüzdeki yıl Japonya’da düzenlenecek G20 Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı önem kazanıyor. Akabinde ülkelerimiz arasındaki Serbest Ticaret Anlaşması’nın müzakereleri tamamlanacak ve imzalanacak” dedi. 

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX