0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ekim 2017 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:23 Ekim 2017 Pazartesi 00:00:00

Memura oturduğu lojmanı alma fırsatı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam edilen Torba Tasarı'da evi olmayan kamu  çalışanlarını sevindirecek bir madde yer aldı. Düzenlemeyle kamu görevlilerine oturduğu lojmanı öncelikle satın alma hakkı getiriliyor. 

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM PLan Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesine devam eden Torba Yasa Tasarısı'na ilişkin açıklamasında lojmanlarda oturan kamu görevlilerini sevindirecek bir haber verdi. Bayburt'ta çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunan Ağbal, habercilerin sorusu üzerine, “Umut ediyorum ki pazartesi günü (bugün) Torba Yasa ile ilgili görüşmeleri Plan Bütçe Komisyonu'nda tamamlayacağız” diye konuştu.

EKONOMİYE KAZANDIRILACAK 

Ağbal, kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılmasına ilişkin çok önemli düzenlemeleri getirdiklerini belirterek, “Lojmanlarda oturan kamu görevlilerine bu lojmanları öncelikle alma hakkı getiriyoruz. Böylelikle de kamu çalışanları dilerlerse bu lojmanları edinebilecekler” dedi. Kamu lojmanlarının satışından ne kadar gelir beklendiğine ilişkin soruya Ağbal, şu yanıtı verdi:

SATIŞ FİYATLARI BELİRLENECEK 

“Plan Bütçe Komisyonu'nda dağıttığımız etki analizinde tek tek belirledik. Lojman satışı tabii ki bir yılda başlayacak ve bitecek bir proje değil. Yıllar içerisinde Maliye Bakanlığı olarak kurumlarla çalışarak bunu belirleyeceğiz yani yerine göre bazı konutlardan 500 milyon lira gelir bekliyoruz, bazılarından 1 milyar lira gelir bekliyoruz'' dedik. Yasada, yaylalardaki yapıları ilgilendiren düzenleme bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu Ağbal, şöyle yanıtladı: “Hükümet olarak bu yaylalarda kaçak yollarla yapılan her türlü yapılaşmaya karşıyız. Bu konuda hükümet olarak, bu yapılaşmaların engellenmesi ve yapılmış olanların da mevzuata uygun hale getirilmesiyle ilgili, ilgili bakanlıklarımız çalışmalarını yürütüyorlar. Dolayısıyla bizim burada yapmış olduğumuz düzenlemeler kesinlikle bu yaylalardaki yapılaşmalarla ilgili düzenlemeler getirmiyor.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX