0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:10 Ekim 2019 Perşembe 08:00:00

Tasarruf tüyoları

Kış aylarında artan doğalgaz faturalarını düşürmek mümkün. Petekleri kapatmadan, termostatik vanalar kullanarak, yüzde 60 tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Soğuk havaların hissedilmeye başlamasıyla birlikte yüksek fatura ödemekten korkan çoğu doğalgaz kullanıcısı, çareyi evin kullanılmayan odalarının peteğini kapatmakta buluyor. Ancak, bu pek tavsiye edilen bir yöntem değil.

KOMBİYİ KAPATMAYIN 

Uzmanlar, vatandaşların evin bir odasını soğuk, diğerini sıcak tutarak tasarruf ve konforlu bir ısınma sağlanamayacağını söylüyor. Sabahları evden çıkarken kombiyi tamamen kapatmak ise ekstra maliyet sebebi. Çünkü gün içinde hem ev hem de sistemde dolaşan su tamamen soğuyor. Akşam kombi  açıldığında ise sıcaklığın istenilen seviyeye gelmesi için kombi ekstra güç sarf ederek daha fazla yakıt harcıyor. 

SICAKLIĞI SABİTLEYİN 

Kapatmak yerine dereceyi düşürün ve sıcaklığı sabitleyin. Alınacak basit önlemlerle faturadan yüzde 60’a varan tasarruf sağlayabilirsiniz. 

YETKİSİZ SERVİSE DİKKAT!

Her kış öncesi 'erken bakım fırsatı' yalanıyla vatandaşı arayıp, mesaj atan ve yetkili olmadığı halde kendini yetkili servis gibi tanıtan dolandırıcılar mağdur ediyor. Üstelik bu sahte servislerin birçoğu, beyaz eşya veya kombi gibi eşyaların tamiratı için verdikleri reklamlarla Google arama sonuçlarında üst sıralarda çıkıyor. 

PETEKLERİN ETRAFINI AÇIN

Mantolama yöntemiyle ısı yalıtımı yapılmış bir bina, yüzde 40’a varan yakıt tasarrufu sağlar. Çift cam ve sızdırmaz kenarlı pencereler de ısının dışarı çıkmasını önler. Ayrıca peteklerin üstünü, yanını, sağını ve solunu eşyalarla kapatmayacak şekilde dekore etmek de önemli.  

BİR DERECE BİLE ARTIRIYOR

Her bir derecelik fazla ısıtmanın yüzde 6'lık ekstra bir maliyete neden olduğunu vurgulayan uzmanlar, “22 derecede tutmak istediğiniz bir odayı 25 dereceye çıkarırsanız, yüzde 12’lik fazla bir faturaya neden olursunuz” diyor.

TERMOSTATİK VANA KULLANIN 

Oda termostatı ve termostatik vanalar kullanarak odaları gereksiz yere ısıtmayarak tasarruf yapabilirsiniz. Bu basit önlemlerle yalıtımla sağladığınız yüzde 40’lık avantaja yüzde 20’yi de ilave ederek, toplamda yüzde 60 tasarruf edilebilir.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX