0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:23 Mart 2019 Cumartesi 08:00:00

Olimpiyatlara robot desteği

2020 Tokyo Olimpiyatları‘na gelmek isteyen engelli seyircileri robotlar karşılayacak. Tekerlekli sandalyeye bağlı insanları taşıyacak robotlar, stadyumun içinde devriye gezip yiyecek de dağıtacak. 

YER GÖSTERECEKLER: Önümüzdeki yıl Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenecek olan Yaz ve Paralimpik Olimpiyatları için çalışmalar son sürat sürüyor. Binlerce kişinin akın edeceği ve ekranlara kilitleneceği etkinliğe, sadece sporcular değil robotlar da damga vuracak. Tokyo 2020 Robot Projesi kapsamında, organizasyona gelecek engelli seyircileri robotlar karşılayacak, yer gösterecek gerekirse stattaki yerine taşıyacak. 

OYUNLARA DA KATILACAKLAR: Engelli bireylere destek sağlayacak robotlar ek olarak, stadyumun içinde devriye gezecek, yiyecek ve diğer eşyaları taşıyacak, seyircileri koltuklara yönlendirerek çeşitli bilgiler verecek. Yetkililer, oyunlarda farklı görevleri üstlenmek için başka robotların da olacağını söyledi. Şu anda ek görevlerinin neler olacağı tam açıklanmasa da,  daha güvenli ve sorunsuz bir organizasyon için teknolojiden yararlanılacağı düşünülüyor.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX