0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Eylül 2017 Pazartesi 16:41:00 - Güncelleme:11 Eylül 2017 Pazartesi 16:53:00

Türkiye'nin ikinci çeyrekteki büyüme verilerinin ardından uluslararası kuruluşlar tahminlerini değiştirdi

Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdüğünü ortaya koyan veriler ardından uluslararası kuruluşlar üst üste açıklamalar yaparak tahminlerini değiştirdi.

 

Türkiye'nin ikinci çeyrekte yüzde 5,1 büyüdüğünü ortaya koyan veriler ardından uluslararası kuruluşlar da yaptıkları üst üste açıklamalarda tahminlerini yukarı yönde revize etti. 

 

GOLDMAN'IN TÜRKİYE 3. ÇEYREK BÜYÜME TAHMİNİ YAKLAŞIK YÜZDE 7

 

Goldman Sachs'ın Pazartesi günü açıklanan Türkiye GSYİH verisinin ardından yayınladığı araştırma raporunda ekonomik büyümeye ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

 

Rapora göre banka tüm yılda yüzde 5'lik büyüme beklentisini koruyor; bununla birlikte önemli bir baz etkisi ve ılımlı dördüncü çeyrek büyümesinin etkisiyle ekonominin üçüncü çeyrekte yüzde 7 civarında büyüyeceğini düşünüyor.

 

Banka, Türkiye ekonomik büyümesinin 2018 yılına girilirken de -kısmen daha az destekleyici baz etkisi (özellikle ihracat kaleminde) ve zayıf TL'nin net ihracat üzerindeki etkisinin azalmasıyla- ılımlı kalmasını bekliyor.

 

Bununla birlikte Goldman'a göre büyüme görünümü yetkililerin verdiği ekonomik kararlar ile yakından ilişkili; raporda, Kredi Garanti Fonu (KGF) ve ek kamu harcamaları gibi daha fazla destekleyici önlemler ile büyümenin, kurumun 2018 yılının tamamına ilişkin yıllık yüzde 3.5'lik tahminini aşabileceği belirtiliyor.

 

MORGAN STANLEY VE NOMURA DA TAHMİNLERİNİ YÜKSELTTİ

 

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley de Türkiye için 2017 yılı GSYH büyüme tahminini güçlü kredi büyümesinin etkisiyle ilk 6 ayda yaşanan güçlü büyümenin ardından yüzde 3,3'den yüzde 4,3'e çıkardı. Morgan Stanley yaptığı değerlendirmede, "Kaldıraç, istihdam ve güven göstergeleri, özel sektör tüketiminde büyümenin 2017'nin ikinci yarısında da büyük oranda güçlü olmaya devam edeceğine işaret ediyorlar. Buna bağlı olarak da baz 2017 için GSYH büyüme tahminimizi yüzde 1 artırarak yüzde 4,3'e yükselttik" ifadelerini kullandı.

 

Nomura ise yaptığı açıklamada Türkiye'nin 2017 yılına ilişkin büyüme tahminini yüzde 4.2'den yüzde 5.5'e yükseltti.(Milliyet)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX