0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ağustos 2017 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:11 Ağustos 2017 Cuma 01:17:00

Yıl bitmeden Akdeniz'e iniyoruz

Enerji Bakanı Albayrak 2017 sonuna kadar Akdeniz’de sondaj yapılacağını söyledi. “Bölgede daha aktif olacağız” diyen Albayrak,”Türkiye'nin altında üstünde ne varsa bulacağız” ifadesini kullandı.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak katıldığı televizyon programında soruları yanıtladı. Albayrak konuşmasında Türkiye’nin Akdeniz’deki arama faaliyetlerinin önemine vurgu yaptı. “Akdeniz’de kararlıyız” mesajı verdi. Albayrak ayrıca, nükleer santral ve milli maden politikasına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. 


AKDENİZ'DE DAHA AKTİF OLACAĞIZ 
Konuşmasında, ilk olarak Akdeniz ve Karadeniz’de yürütülen arama ve sondaj çalışmalarına değinen Albayrak, “Türkiye Akdeniz’de daha aktif olacak”sözünü  yineledi. Albayrak,”Bölge ne kadar sıcak bir bölge olursa olsun. Bölgemizde potansiyeli olan birçok alan varsa, bunu politikamızın içerisine koyduk. Sadece Karadeniz değil Akdeniz'de de petrol aramalarında daha aktif olacağız. Gerek başka ülkelerle, gerek kendimiz kazacağız. Aramacılık ve sondajda daha etkili olacağız. Eski Türkiye'ye bakacak olursak, bu yaptıklarımız yeni yolculuğun büyük adımları. Türkiye artık üst gelir grubuna oynuyor. 20-30 bin dolarlardan bahsediyorsak eğer... Arayan bulur, ben hep bunu söylüyorum. 1930'larda Suudi Arabistan'da umutlarını tam yitirdikleri an petrolü buldular. Ya Allah, bismillah derseniz, yürürsünüz” dedi. 


SONDAJ ÇALIŞMALARI SON ÇEYREKTE 
“Son çeyrekte sondaj gemimizi devreye alacağız” diyen Albayrak,” Şansımızı denemek, bunu yapmak zorundayız. Hem doğalgaz hem de petrol arama tekniklerimiz var. Bu çerçevede daha etkin yürüyeceğiz. Eskiden bulduk da üzerine civa döküp kapattılar... Evet haklı da olabilirler, haksız da. Farklı sebeplerden dolayı kapatılmış olabilir. Kaya gazı dedik, bu dünyada çok yeni. Petrol ve doğalgaz aramada farklı teknikler kullanılıyor. Bugünden yarına hemen bulduk diyemeyiz, küresel oyuncular kadar sağlam atıyoruz artık adımlarımızı” diye konuştu. 

 

1 milyon metre sondaj                                                                                                                                                                                                                                           MTA’nın sondaj stratejisinde çok büyük hedefler koyduğunu söyleyen Albayrak, “Bu yıl 1 milyon metre sondajı bitiriyoruz. Seneye 3 milyon, 2020'lerde ise yüzde yüzü bulmamız gerek. Türkiye'nin altında üstünde ne varsa bulacağız. Bulursak müthiş bir şey olacak, inşallah. Herkesin bir yoğurt yiyişi var. Herkesin hedefleri, söylenmeyenleri var. Siyaset öyle değil tabi. Bölgede çok önemli projeler yürütüyoruz. Doğu Akdeniz, TANAP, Türk Akımı” dedi.


‘6 yıl sürer’ dediler 1 yılda bitirdik
Albayrak,  2016 yılında yaşadığı bir anısını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Albayrak, eski zihniyet bürokrasinin hantal yapısının nasıl olduğunu şu sözlerle gözler ününe serdi: “2016'nın Ocak ayıydı sanırım, eski zihniyetteki bürokrasiden bazı kişilerle rüzgar ihalesini konuşurken: Bu bürokrasilerdeki arkadaşlar, '2019 yılında çalışmalar ancak biter bunun izinleri, altyapı düzenlemesi…2020'lerde ilk ihaleyi yaparız 2023'te herhalde yetiştiririz ve ihaleden sonraki fabrikanın hayata geçmesini' deyince ben şöyle bir acı acı güldüm ve arkadaşları başka bir göreve aldım. Oraya daha aktif kişileri getirdik. Konya-Karapınar dünyanın en büyük güneş sahası. Bunların hepsini 1 yılda yaptık” dedi.
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX