0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Ocak 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:19 Ocak 2019 Cumartesi 09:03:00

Her adımı planlı hainlik

FETÖ’cü Tuğamiral Sürer'in, Genelkurmay Başkanlığı’ndaki odasında, Türkiye'yi iç savaş çıkartarak bölmeyi hedefleyen plan çıktı. , İhanet çetesi tarafından adım adım yapılan planın başrolünde CHP ve HDP yer alıyor. 

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin bastırılmasının ardından olay yeri inceleme ekiplerince, eski Tuğamiral Sinan Sürer'in Genelkurmay Başkanlığı’ndaki odası, sanığın yargılandığı Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine 1 Kasım 2018'de arandı. Sürer'in makam odasındaki çekmecede arama yapan polislerin dikkati sayesinde bulunan “gizli kişiye özel” antetli 19 sayfalık doküman ele geçirildi. 

CHP TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞME 

İncelemenin ardından, 22 Aralık 2018'de 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen belgelerdeki planda, Türkiye'deki siyasi tablonun analizi yapıldıktan sonra partilerin oy dağılımı, etnik gruplar, kaos çıkarılması öngörülen şehirlerin özellikleri, muhalefet partileri ve liderlerine ilişkin tespitlerin yanı sıra, Türkiye'nin Katar’la ilişkileri de değerlendiriliyor. Darbe girişiminden önce hazırlandığı anlaşılan planda, “Türkiye Genel Seçimleri” başlıklı bölümde, siyasi partilerin 2015'te yapılan 7 Haziran seçimlerinde alabilecekleri oy oranı tahminlerine yer veriliyor. Seçimlerden önce AK Parti'de değişim yaşandığı, CHP'de ise herhangi bir değişimin yaşanmadığı anlatılan planda, “CHP temsilcileriyle görüşme yapmak suretiyle ivme kazandırılması ve parti içinde bir değişim yapılabilmesinin telkin edilmesi gerekmekte, durumun aynı şekilde devamı halinde geçmişte alınan sonuçların esiri olacağımız unutulmamalıdır” değerlendirilmesi yapılıyor. 

HDP BARAJ ALTINDA KALMASIN 

Seçimlere müdahale edilmediği takdirde, AK Parti'nin yüzde 47, CHP'nin ise yüzde 24 oy alabileceği, HDP'nin de baraj altında kalabileceği belirtilen planda, “Ancak HDP’yle temasa geçilirse ve vaziyetleri düzeltilebilirse barajı aşabilirler. Bu da güç dengelerini tepetaklak edecek bir sürpriz olur. Solcu parti ve iki demokratik solcu partinin, Alevilerle ittifakının çözülmesi gerekiyor. Seçimlerden önce Erdoğan'ın oyunu, milliyetçi ve mezhepçi kesime karşı zayıflatmak, kargaşa ortamı oluşturmak ve Türkiye'nin güneyinde istikrarsızlığı sağlamak için Alevilerden faydalanılabilir. Bu durum Erdoğan'ın hazırladığı, iç dengeleri kendi lehine çevirmek için değişiklikler yaptığı hükümet gücünü yüzde 50’yle sarsacaktır” ifadelerine yer veriliyor. 

ŞEHİTLERİ TEKMELEDİ

Darbe girişiminden önce Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Daire Başkanlığı görevini yürüten eski Tuğamiral Sinan Sürer, FETÖ’nün sözde 'yurtta sulh konseyi” üyeleri arasında yer alıyor. Sürer, darbeye direnmek için Genelkurmay karargahına giren 2 sivil vatandaşı şehit etmiş, şehitlerden birine de tekme attığı tespit edilmişti. 

ÇUKUR KALKIŞMASI

Planda, Güneydoğu Anadolu'da halk isyanı çıkarılarak, bölgenin Türkiye'den koparılmasının sağlanması, küçük, dar bölge yönetim şekillerine geçilebileceği kaydediliyor. Planda gazetecilerin gizlice bölgeye geçirilmesi ve hükümetin eylemcilere karşı gerçek mermi kullanmaya zorlanması gerektiği de yer alıyor. Bunu en büyük adımı olarak, PKK bu plan doğrultusunda, Güneydoğu’da çukurlar kazdı. FETÖ’cü güvenlik güçleri ise bebek katillerinin hendek terörüne göz yumarak büyümesine neden oldu. 

İŞBİRLİĞİNİ GÖSTEREN FOTOĞRAF 

Plan çerçevesinde 2015 seçimleri öncesinde terör ve sokak olaylarıyla oluşturulmaya çalışılan kaos ortamının FETÖ tarafından adım adım nasıl hesaplandığı günyüzüne çıktı. Ak Parti’yi ülkeyi yönetemez hale getirerek, darbeye zemin hazırlamayı hedefleyen plan, akıllara CHP ve PKK’nın siyasi kolu HDP’nin ittifakını getirdi. 7 Haziran’da CHP’lilerin desteğiyle barajı aşan Kandil’in partisinin o dönemki Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP Milletvekili Şafak Pavey, ihanet çetesinin senaryosunun başarılı olmasının keyfini kameralar karşısında çıkarmıştı. Pavey’in Demirtaş’a “Birlikte iyi salladık” sözleri, darbeci askerin odasından çıkan 'kaos için siyasi dizayn' belgeleriyle net olarak anlaşıldı. 

PENSİLVANYA İSTEDİ CHP-HDP UYGULADI 

Pensilvanya’nın kanlı planı, CHP ve HDP eliyle gerçekleştirildi. FETÖ’nün 17/25 Aralık darbe girişimlerinin ardından örgütün sözcülüğüne, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu soyundu. Kılıçdaroğlu, o dönemde FETÖ’cü akademisyen Fatih Gürsul'u başdanışmanı yaptı. Yine o günlerde örgütün yayın organı, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni firari Ekrem Dumanlı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı HDP’li Gültan Kışanak'ı ziyaret etti. Desteğe hazır oldukları mesajını ileten Dumanlı, görüşmede Demirtaş’ı öne çıkaracak haberler yapma konusunda anlaştı. 

KİRLİ İTTİFAKIN BELGESİ

KARIŞTIRACAKLARI YERLERİ BELİRLEMİŞLER

İstanbul haritası üzerinde rakamla kodlanan semtlerde yapılacak provokasyona ilişkin detaylı bilgilerin verildiği planda, özellikle mezhebe dayalı bir iç savaş planlandığı ortaya konuluyor. Çoğunlukla Alevi vatandaşların yaşadığı Okmeydanı, Gazi mahallesi, Küçük Armutlu, Gülsuyu gibi mahalleler hakkında, sokak sokak raporlar, plan içinde yer alıyor. Kaos çıkarılacak semtlerde saha çalışmaları yapıldığı bilgisine de yer verilen planda, özellikle denize bakan semtlerde istenilen başarının sağlanabileceği belirtiliyor.

HEDEF MEZHEP ÇATIŞMASI 

Planın “Çok Önemli” başlığı altında Türkiye'de iç savaş çıkarmak ve kaos oluşturmak için, bazı Alevi grupların silahlandırılması gerektiği belirtiliyor. Alevilerin desteklenmesi için çok çalışılması gerektiği ifade edilen planda, “Aleviler, içlerinde bir ya da iki grup hariç olmak üzere silahlı mücadeleye yöneltilmemelidir. Aleviler, vandalizm şeklindeki eylemler ve uzun süreli eylemlerde çok faydalıdırlar” iddiasına yer veriliyor.   

KALAŞNİKOF PROVOKASYONU 

FETÖ’nün darbe girişiminden yaklaşık bir yıl önce İstanbul’da provokatif bir olay yaşandı. Teröristler, Gazi ve Gülsuyu mahallelerinde Kalaşnikoflarla sokaklara çıktı. Böylece, “Türkiye nereye gidiyor” dedirtilme hedefine ulaşıldı. İhanet çetesinin yasadışı sol örgütler aracılığıyla yaptığı iç savaş provası böylece belgelendi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX