0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:19 Şubat 2019 Salı 08:00:00

'Terör koridorunu yıkacağız'

Başkan Erdoğan Burdur ve Isparta mitinglerinde, Türkiye sınırlarının dibinde terör oluşumuna izin vermeyeceklerini belirtti, “Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa ertesi gün ama yakında mutlaka ağır bir darbe vuracağız” dedi. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün Burdur ve Isparta mitinglerinde vatandaşlara seslendi. Terör örgütü PKK/PYD'yi silahlandıran ABD'yi de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, “DEAŞ denilen proje örgütünü üstümüze saldılar. Sonra YPG/PYD ile sınırlarımızı kuşatmaya kalktılar. Türkiye sınırlarının dibinde bir terör oluşumuna göz yummayacak, rıza göstermeyeceğiz. Münbiç'te üslenen teröristlerin hedefinin Türkiye olduğu çok açıktır. Münbiç ve Fırat'ın doğusunu terör örgütünden temizlediğimizde, milyonlarca Suriyelinin güvenle evlerine döneceğini biliyoruz” diye konuştu. 

NE PAHASINA OLURSA OLSUN 

Başkan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Ne pahasına olursa olsun bu terör koridorunu yıkacağız. Gönül ister ki, bu mücadeleyi müttefiklerimizle beraber verelim. Belki yarın, belki yarından da yakın ülkemize yönelik hayasız hareketleri durdurmak için harekete geçmeye kararlıyız. Söz verildiği gibi Münbiç'in terör örgütü mensuplarından temizlenmesini bekliyoruz. Fırat'ın doğusundaki terör örgütü yapılanmasına sunulan desteğin kesilmesini bekliyoruz. Bizim yanımızda olan dostlarımıza kapımız sonuna kadar açıktır. Biz bu terör oluşumuna bugün olmazsa yarın, ama yakında ağır bir darbe vuracağız.” 

TÜRKİYE'NİN BEKA MESELESİ 

“Mesele Türkiye'nin beka meselesidir” diyen Erdoğan, “Kendi güvenlikleri için binlerce kilometre uzaklıktan operasyon yapmaya gelenler, kendilerini hak sahibi görüyor. Benim 911 kilometre sınırım var, ben müdahale etmeyeceğim. Var mı böyle 25 kuruşa simit? Güvenlik kaygılarımızı anlayışla karşılamalılar. Gerekenleri yapmaktan asla geri durmayacağız. Tek isteğimiz haklı mücadelemize destek verilmesi. Türkiye'yi karşısına değil yanına alanlar kazanır” ifadelerini kullandı. 

“S-400'DEN NİYE VAZGEÇELİM?” 

ABD'nin S-400 rahatsızlığına değinen Başkan Erdoğan, “Kalkmışlar S-400 almaktan vazgeçin diyorlar. Niye vazgeçelim? Siz herhangi bir adım atmış değilsiniz. Biz farklı sistemleri kullanma hakkına sahibiz. NATO yetkilileri bu durumun bir sorun teşkil etmediğini açıkça söylediler. Yunanistan'ın senelerdir S 300'leri var. Ona bir şey söylemiyorsun” dedi. 

Başkan Erdoğa, “Benim milletimi kimse sömüremeyecek, sömürtmeyeceğiz” dedi, tanzim satış uygulamasının yaygınlaştırılacağını söyledi. 

81 İLDE TANZİM SATIŞ 

Anormal fiyat artışlarına, “Bunun adı vurgundur, soygundur” diye tepki gösteren Erdoğan, tanzim satışların 81 ilde devam edeceğini söyledi. 

Burdur ve Isparta mitinglerinde, ekonomideki dalgalanmaları fırsata çevirenlere çok sert uyarılarda bulunan Başkan Erdoğan, “Tanzim satış müessesesini bir süre daha devam ettireceğiz. 

UYGULAMA GENİŞLETİLECEK 

Her şey yolunda giderse bu yöntemi sona erdireceğiz. Şayet fırsatçılar devam ederse bu sistemi sürdüreceğiz. Diğer alanlarda da benzer yola başvuracağız. Vatandaşlarımızın, üreticilerimizin  zarar   görmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. Vatandaşın ucuz sebze ve meyve alabilmesi için hayata geçirilen  tanzim satış uygulamasının 81 ili kapsayacak şekilde genişletileceğini kaydeden Erdoğan, anormal fiyat artışları için, “Bunun adı vurgundur, soygundur” değerlendirmesinde bulundu. 

DEPOLARI BOŞALTIN  

Başkan Erdoğan Ispartalılara, “İşte bak şimdi burada elmalar depolarda yığın. Tanzim satışlarında ucuz fiyatlarla vatandaşımıza ulaştıralım diyorum.Hazine Maliye Bakanımı, Gıda Tarım Bakanımı, Ulaştırma Bakanımı arayacağım, buradaki elmaları süratle İstanbul'a Ankara'ya gönderin diye. Depoları boşaltın.” diye seslendi. 

FIRSATÇILAR KAYBEDİYOR 

Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Bakın önlemimizi aldık. Kim kaybediyor? Fırsatçılar. Kim kazanıyor? Millet.  Fırsatçılar, simsarlar kaybediyor, benim milletim kazanıyor, benim milletimi kimse sömüremeyecek, sömürtmeyeceğiz. Zulm ile abad olunmaz.” 

SALDA GÖLÜ KORUMA ALTINDA

Erdoğan, hükümet olarak göl kıyısında millet bahçesi oluşturulacağını söyledi. 

Burdur'a yapılan yatırımlara değinen Başkan Erdoğan, “Salda Gölü'nü çevre koruma bölgesi olarak ilan ediyor, kıyısında da 300 bin metrekarelik bir millet bahçesi oluşturuyoruz. Bütün bunların hepsi belediyelerin icrası değil bu hükümet olarak bizim icraatımız olacak ve Burdur belediyemizle inşallah bu icraatımızı bütünleştireceğiz” dedi. 

475 YATAKLI DEVLET HASTANESİ 

Burdur'a sağlıkta 9'u hastane olmak üzere toplam 19 tesis kazandırdıklarına değinen Erdoğan, 5 sağlık tesisinin yapımının, 9 sağlık tesisinin ise plan, proje ve ihale sürecinin devam ettiğini söyledi. Bunlardan birinin 475 yataklı Burdur Devlet Hastanesi olduğunu dile getiren Erdoğan, eğitim araştırma hastanesine dönüştürmeyi planladıkları bu projenin inşasına yakında başlanacağını kaydetti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX