0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2019 Pazar 11:23:00 - Güncelleme:17 Kasım 2019 Pazar 11:38:00

İran dini lideri Hamaney'den uyarı: İnsanların talepleri karşılanmalı

İran'da benzine yapılan yüzde 50 zam sonrası başlayan gösterilerin ardından bir açıklama da İran dini lideri Hamaney'den geldi. Yönetimi uyaran Hamney, "İnsanların talepleri karşılanmalı" dedi.

İran´ın Tahran merkezli haber ajansı Mehr´in haberine göre Hamaney, "Yetkililer, insanların bu plana dair endişelerini gidermek için tüm kaynaklarını kullanmalı. Ben bu alanda uzman değilim, ancak yürütme, yargı ve yasama organı başkanlarının, uzmanların çalışmalarına dayanarak aldığı karar uygulanmalı" ifadelerini kullandı. Hamaney´in ayrıca, protestocuların kamu mallarını ateşe vermelerine ilişkin, "Kamu mallarını ateşe vermek vatandaşların işi değil, fitnecilerin işi. İran düşmanları bu tür tahripler ile gerginliği destekliyor ve şu anda da bununla meşgul" dedi.

PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Akaryakıta yapılan zam sonrası başkent Tahran başta olmak üzere, Ahvaz, Hürremşehr, Bircend, Meşhed, Sircan, Geçsaran, Bender Abbas, İsfahan, Şiraz, Tebriz ve Kirmanşah şehirlerinde de vatandaşlar protestolar düzenleyip, yapılan zamma tepki gösterdi.

(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX