0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Nisan 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:23 Nisan 2019 Salı 08:00:00

YSK'da olağanüstü itiraz mesaisi

Yüksek Seçim Kurulu, AK Parti'nin İstanbul seçimlerinin iptali istemini görüşmeye başladı. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti ve MHP'nin yaptığı olağanüstü itirazlarla AK Parti'nin Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı itirazları görüşmeye başladı. AK Parti'nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğu, oy kaydırmaları yapıldığı, kayıp oy pusulalarının bulunduğu, kısıtlı seçmenlerin oy kullandığı, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığı iddia edilmişti. 

EK DİLEKÇE VERİLDİ 

AK Parti, İstanbul seçiminin iptali için YSK'ya, KHK ile kamu hizmetinden çıkarılan seçmenlerin bulunduğu listeyi içerir ek dilekçe de sunmuştu. AK Parti'nin YSK temsilcisi Recep Özel, Büyükçekmece seçim sonuçlarına itirazını yapmış ancak bu itirazın içinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ilişkin itirazların da yer alması nedeniyle olağanüstü itirazla birlikte görüşülmesini istemişti. YSK de bunu kabul etmişti. 

MHP'NİN İTİRAZI 

MHP de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali istemiyle YSK'ye başvurmuştu. YSK, bu üç başvuruyu birlikte değerlendiriyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX