0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Ocak 2020 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:29 Ocak 2020 Çarşamba 08:00:00

Tansiyon hastalarına hibiskus önerisi

Kolesterolü düşürüp, kalp krizi riskini azaltan 'hibiskus' çayı tansiyonu dengeliyor. Mide kanserinden de koruyor. 

Kolesterol ve tansiyon dostu hibiskus çayını, sadece kurutulmuş hibiskus çiçeğinden hazırlayabilirsiniz. Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine 1-2 çay kaşığı kuru hibiskus yaprağını atın ve demlenmesi için bardağın ağzını kapatın. Demlenmesini beklerken, ağız tadınıza göre tarçın veya zencefili bu aşamada ilave edebilirsiniz. 15-20 dakika bekledikten sonra süzerek içebilirsiniz. 

ANTİOKSİDAN ETKİSİ YÜKSEKTİR 

Daha yoğun ve güçlü bir tat için daha fazla hibiskus yaprağı kullanabilirsiniz. Fakat 20 dakikadan fazla demlenmesini beklerseniz, çayın tadı biraz acılaşacaktır. Yine ağız tadınıza göre balla tatlandırabilirsiniz.  Hibiskus çayının idrar söktürücü özelliği vardır. Kan basıncını düşürücü etkisinin yanında idrara çıkmayı da artırarak rahatlama sağlar. Antioksidan özelliği nedeniyle kolesterol düşürücüdür. Kalp hastalıklarına karşı korur. Aynı zamanda antioksidan özelliği sayesinde karaciğere karşı da yararlıdır. Vücut dokuları ve hücrelerde bulunan serbest radikalleri nötralize ederek vücudun hastalıklara karşı direncine yardım eder. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİYOR 

Antitümör ve antioksidan özelliklere sahiptir. Hücreleri uyararak kanserli hücrelerin gelişimini önlediği düşünülmektedir. Mide kanseri riskini azaltır. C vitamini ve askorbik asit yönünden oldukça zengin bir çaydır. Bu nedenle bağışıklık sistemini güçlendirir. Soğuk algınlığı, grip ve nezle gibi kış hastalıklarına karşı koruma sağlar.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX