0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Kasım 2019 Salı 17:34:00 - Güncelleme:19 Kasım 2019 Salı 17:35:00

19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü kutlanıyor!

19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir, neden kutlanır? sorusunun yanıtı gündemin en çok araştırılan konuları arasında yer aldı. Bugün, 19 Kasım Dünya Erkekler Günü kutlanıyor. Uluslararası Erkekler Günü her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gün oluyor. Dünya Erkekler Günü, her sene 19 Kasım'da 60'dan fazla ülkede kutlanıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü ile ilgili merak edilen diğer detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor.

19 Kasım Dünya Erkekler Günü kutlanıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü nedir? 19 Kasım Dünya Erkekler Günü neden kutlanır? sorularının yanıtı arama motorlarında yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Uluslararası Erkekler Günü her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gün oluyor. Dünya Erkekler Günü, her sene 19 Kasım'da 60'dan fazla ülkede kutlanıyor. 19 Kasım Dünya Erkekler Günü ile ilgili merak edilen diğer detaylar haberimiz içerisinde yer alıyor..

 

DÜNYA ERKEKLER GÜNÜ NEDİR, NEDEN KUTLANIR?

Uluslararası Erkekler Günü (International Men's Day - IMD) her yıl 19 Kasım'da kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafında da desteklenen uluslararası bir gündür. Dünya Erkekler Günü olarak da bilinmektedir. İlk olarak Prof. Dr. Thomas Oaster tarafından 7 Şubat 1992 tarihinde dile getirilmiştir bir projedir. Resmi olarak ise kabul edilmesi ve kutlanması ise ilk defa 1999 yılında Trinidad-Tobago'da gerçekleşmiştir.

Uluslararası Erkekler Günü, günümüzde yetmişin üzerinde ülkede tarafından desteklenmekte ve kutlanmaktadır. Dünya Erkekler Günü, UNESCO'da da dile getirilmiş ve Ingenborg Breines Kadın ve Barış Kültür Müdürü tarafından " Bu mükemmel bir fikir ve bazı cinsiyet dengelerini bize verecektir " sözleri ile önemi anlatılmıştır.

2016 yılı itibarıyla aşağıdaki ülkeler Dünya Erkekler Günü'nü resmi olarak kabul etmiş ve kutlamaktadır:

Amerika Birleşik Devleteri, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Avusturya, Bosna Hersek, Botsvana, Burundi, Çin, Danimarka, Fransa, Gana, Güney Afrika, Grenada, Hırvatistan, Hindistan, İrlanda, İtalya, Jamaika, Kanada, Kayman Adaları, Küba, Man Adası, Macaristan, Malta, Nijerya, Norveç, Pakistan, Romanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Singapur, Şeyseller, Tanzanya, Trinidad-Tobago, Ukrayna, İngiltere, Zimbabve.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX