0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2018 Cuma 15:22:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2018 Cuma 15:59:00

"ABD'nin Erdoğan'ı infaz planına Alman istihbaratı sahip"

Almanya devlet televizyon kanalı ARD'nin eski Ortadoğu temsilcisi ve siyasetçi Christoph Hörstel, Türkiye'ye yönelik son uluslararası komployu deşifre etti.

Seçim öncesi Türkiye ve Erdoğan karşıtı kampanyanın geldiği noktayı özetleyen ünlü Alman Orta Doğu uzmanı Hörstel, Erdoğan düşmanlığının Almanya için bir faydasının olmadığını belirtti.

Bir TV programına konuk olan Hörstel, "Erdoğan Washington’dan bağımsız olmayı deniyor ve iki tarafla iyi pazarlık yapmayı deniyor, Rusya, İran ve Çin’le görüşüyor"diye konuştu.

"ABD'NİN ERDOĞAN'I İNFAZ PLANINA..."

Çok çarpıcı bir iddiada da bulunan Hörstel, "Yüzde 100 eminim ki, ABD'nin Erdoğan'ı infaz planına Alman istihbaratı sahip" açıklamasında da bulundu.

* İşte Alman siyasetçi-yazar Christoph R. Hörtsel'in Türkiye değerlendirmeleri;

Kusura bakmayın ama Deniz Yücel işi.. (Serbest bırakılan Alman Gazeteci) istihbarat işi kokuyor ve başka vakalarda var maalesef ve yaşadığımız bu hadise sivil bir savaş mecrası burada devlet tarafından insanlar gazetecilik kılıfı altında görevlendiriliyor. Ve daha sonra darbe ve cinayet tehdidi altında olan devlet...

Mesele "Erdoğan'ın infazı"... Ben %100 eminim ki; ve bu iddia konusunda: Başımı ortaya koyarım Erdoğan’ın infazı konusunda CIA’ın planına, biz (Alman İstihbaratı olarak) sahibiz. Garanti... Kesin!

"WASHİNGTON'DAN BAĞIMSIZ OLMAYI DENİYOR"

Ve dikkat! Bu ülke bir NATO ortağı, ve bu tür hadiseler o kadar vahim ki geri çekilip bakmak lazım: Erdoğan ne yapmaya çalışıyor? Cevap: Erdoğan Washington’dan bağımsız olmayı deniyor ve iki tarafla iyi pazarlık yapmayı deniyor, Rusya, İran ve Çin’le görüşüyor... Genele bakınca, barışı destekleyen bu çizgisinden bizden (Almanya) nerede, herhangi bir destek görüyor mu Erdoğan?

Erdoğan’ın yaptığı şey en temel Avrupa ve Almanya çıkarıdır. Eğer biz Rusya, Çin ve küresel kutuplaşanların karşısındaki güçlerle konuşmayı öğrenmezsek esnek bir biçimde…

Burada mesele anti Amerikancılık değil… Bu aptalca ve yanlış olur zaten, ayrıca buna karşıyım, mesele en son kalan süper gücün deli dana gibi hareket etmesini önlemek.

Ve bu konuda Erdoğan tarihi anlamda çığır açıyor, biz Erdoğan’ın yaptığını görmüyoruz, bunu yüceltmiyoruz, aksine adama zorluk çıkarıyoruz. Eğer biz Almanlar iyileşme ve Merkel'in bozuk siyasetinden kurtulmak istiyorsak, Erdoğan'ın yürüdüğü yolu yürümemiz gerekir.

O halde diyorum ki, bugünden tezi yok, birleşelim (Almanya-Türkiye) dostluk kuralım ve bunu yaşayalım Erdoğan ve Türklerle… Türkler bizden farklı bir şey istemiyor: Huzur istiyorlar, bölünmek İstemiyorlar, Washington’a boyun eğmek istemiyorlar. Ne kendilerine ne de komşularına yaramayacak hiçbir saçma sapan savaşa da çekilmek istemiyorlar. Durum bu.

"ERDOĞAN'IN YANINDA YER ALMALIYIZ"

Ayrıca, ve tabii ekonomik ve finansal anlamda dışarıdan baskı uygulanmasını istemiyorlar bu gün olduğu gibi...

Türk lirası baskı altında, boykotvari eylemler var (buna karşı) o (Erdoğan) bununla savaşıyor.

Biz Almanlar da onun yanında yer almalıyız.

(Superhaber)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX