0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Eylül 2019 Cuma 09:32:00 - Güncelleme:21 Ekim 2019 Pazartesi 15:25:00

Af yasasından kimler yararlanabilecek?

Af yasası son dakika gelişmeleri gündemin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Af yasasından kimler yararlanabilecek? Af yasası ne zaman çıkacak? sorularının yanıtı yoğun olarak araştırılıyor. Af yasası ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden vatandaşlar son gelişmelerin neler olduğunu öğrenmek istiyor. 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlaması ile gündeme gelecek olan konular arasında ceza indiriminin de olması bekleniyor.

Af yasası ne zaman çıkacak? Af yasasından kimler yararlanabilecek? soruları gündemin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Af yasası son dakika gelişmeleri yoğun olarak araştırılıyor. Af yasasını bekleyen vatandaşlar son gelişmelerin neler olduğunu öğrenmek istiyor. 1 Ekim'de yeni yasama yılının başlaması ile gündeme gelecek olan konular arasında ceza indiriminin de olması bekleniyor. Af yasası ile ilgili son dakika açıklamalarında bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül açıklamasında, “İnfazın ertelenmesi konusu af değil. İnfaz sürelerini masaya yatırdık, alternatifler var.” dedi. Af yasası son dakika gelişmeleri ile ilgili diğer detaylar haberimizde yer alıyor.

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, hazırlanan yargı paketinde idam cezasına ilişkin düzenleme olmayacağını açıklamıştı. Yargı paketi çalışmasını Eylül ayı içinde bitirmek istediklerini belirten Bostancı iki gün önce, "13 gün var, 13 günde bitirmeyi planlıyoruz” sonrasında teklif Meclis Başkanlığına sunulacak" ifadelerini kullanmıştı.

AF YASASINDAN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Yapılan açıklamaya göre yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. Çalışma bir genel af niteliğinde değil, şartlı salıverilme ve denetimli serbestliğin yeniden düzenlenmesi ile özel infaz uygulamalarının getirilmesini içeren bir kanun teklifi olacak. Yeni çalışma terör, tecavüz, kadın ve çocuğa şiddet ve istismar suçlarını kapsamayacak. Ancak infaz rejimi uyarınca adli suçlarda cezanın yüzde 66'sının yatılmasında değişikliğe gidilerek bu oran yüzde 50'ye çekilecek. Yani cezaevinde kalma süresi kısalacak. Çalışmada çocuklu kadın mahkumların cezalarının ev hapsine dönüşmesini sağlayacak bazı düzenlemelere de yer veriliyor.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX