0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Mart 2018 Cuma 14:35:00 - Güncelleme:23 Mart 2018 Cuma 15:08:00

Afrinli aileler, terör örgütü PKK/YPG'ye katılmamak için yurtdışına kaçan çocuklarına kavuşmak istiyor

PKK/YPG'den temizlenen Afrin ilçe merkezindeki aileler, örgüte katılmamak için yurt dışına kaçan çocuklarına kavuşmayı bekliyor.

TSK ve ÖSO'nun Afrin ilçe merkezinde kontrolü sağlamasının ardından derin bir nefes alan Afrinli aileler, örgütün çocuklarını zorla silah altına almak için yaptığı baskıları anlattı.

3 çocuk sahibi Ebu Faruk, yıllardır çocuklarından ayrı olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu: 

"Örgüt bize baskı yapıyordu. Çocuklarımı (silah altına almak) askerliğe istediler. Onlar da buradan kaçtılar. 2 oğlum Türkiye’de. Diğeri de Lübnan’a yerleşti. Eşimle bir başımıza kaldık. Türkiye’deki çocuklarımı 5 yıldır görmedim. Lübnan’dakini ise 10 yıldır görmedim. Artık çocuklarımı yeniden görmek istiyorum, geri dönsünler." 

"Çocuklarım örgüt baskılarına dayanamayarak ülke dışına kaçtı"

Afrinli, 5 çocuk babası Muhammet Raşid ise yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Örgüt bana geldi, çocuklarımı istedi. Çocuklarım evliydi. Bakmak zorunda oldukları çocukları vardı. Oğullarımı zorla silah altına almaya çalıştılar. Ancak onlar örgüte katılsaydı çocuklarına kim bakacaktı? Sonra çocuklarım örgüt baskılarına dayanamayarak ülke dışına kaçtı. Sonradan öğrendik ki ikisi Türkiye’ye bir de Almanya’ya gitmiş. Örgüt yüzünden çocuklarımdan uzak kaldım. Onlar olmasaydı çocuklarımı görürdüm, onlardan uzak kalmazdım. Yıllar oldu onları görmüyorum. Yanımda sadece bir oğlum kaldı. Onu da almak istediler ancak tek başımayım diyerek vermedim."

"Çok sayıda çocuğu ailelerinden habersiz aldılar"

Bir başka baba Ali Abdo. Afrin'de örgütün baskıları ve çocukları zorla silah altına aldığına şahit olan Abdo,    "Örgüt, askerliğe aldığı 15 yaş altı çocuklara ideolojiler yüklerdi. Çocukların beyinlerini yıkardı. Çok sayıda çocuğu ailelerinin haberi olmadan askerliğe alıyordu. Aileler, çocuklarını örgütten korumak için onları dışarıya kaçırıyordu" dedi.

Afrinli sivillerden Mahmut Alo da PKK/YPG'nin uygulamaları için şunları söyledi: 

"Aileleri tehdit ediyorlar. Onlar yüzünden rahat hareket edemiyorduk. (Türkiye) Siz geldiniz barış ve bereket getirdiniz. Örgüttekiler ise kendi çocuklarını Avrupa’ya kaçırdı." 

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezini 18 Mart'ta teröristlerden kurtarmıştı.

(AA) 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX