0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2017 Çarşamba 17:34:00 - Güncelleme:26 Nisan 2017 Çarşamba 17:45:00

AİHM'den referandum başvurularına ret!

Siyasi kaos çıkarmanın peşinde olan ana muhalefet partisi CHP, Danıştay ve Anayasa Mahkemesi'nden sonra şimdi de rotayı AİHM'ye çevirdi. Ancak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, referandum konusunda daha önce yapılan başvuruları geri çeviriyor. Hukukçular Derneği Başkanı Avukat Mehmet Sarı’ya göre “AİHM referandum konusunu bir insan hakkı ya da kişisel hak olarak görmüyor ve bu konuda yapılan başvuruları geri çeviriyor" dedi.

 

AİHM REFERANDUM KONUSUNU KİŞİSEL BİR HAK OLARAK GÖRMÜYOR

 

-CHP yönetimi AİHM'e başvuru yaparsa sizce nasıl bir sonuç çıkar?

 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) bu konuda benzer başvurular olmuş. Bunlardan biri de Finlandiya seçimleri. AİHM seçimlerle ilgili başvuruları görüşmüş. Ancak referandum konusundaki başvuruları görüşmemiş. Devletlerin yetki alanında görmüş ve referandumları kişi hakları ve insan hakları kapsamında görmemiş. AİHM referandum konusunu siyasi hak olarak görüyor ve değerlendirmeye almıyor. Özetle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi referandum konusunu kişisel bir hak kapsamında görmüyor. AİHM'in 16 Nisan referandumu ile ilgili başvuruyu Anayasa Mahkemesi ve Danıştay gibi reddedeceğini düşünüyorum.

 

Sabah

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX