0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Kasım 2020 Pazartesi 19:32:00 - Güncelleme:09 Kasım 2020 Pazartesi 20:10:00

Çelik: Cumhurbaşkanımız takdirini kamuoyu ile paylaşacaktır

AK Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa paylaşımıyla ilgili, "Cumhurbaşkanımız takdirini kamuoyu ile paylaşacaktır" dedi.

AK Partisi Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı.

"TÜRKİYE, İZMİR DEPREMİNİN YARALARINI SARIYOR"

Türkiye, İzmir depreminin yaralarını sarmak için çalışıyor. Acil yıkılması gereken evler var, ev sahiplerine 13 bin lira, kiracılara 5 bin lira yardım gerçekleştiriliyor.

"AZERBAYCAN'IN TOPRAKLARI ERMENİSTAN İŞGALİNDEN TEK TEK KURTARILIYOR"

Azerbaycan'ın toprakları Ermenistan işgalinden tek tek kurtarılıyor. Ermeni işgalciliğine, barbarlığına destek veren ülkeleri de tek tek kınıyoruz. Tek dertleri, Ermeni işgaline destek vermek, ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Bu ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa polisi en son 10 yaşında 4 çocuğu ailelerinden erken saatlerde alarak sorguladı.

"CUMHURBAŞKANIMIZ TAKDİRİNİ KAMUOYU İLE PAYLAŞACAKTIR"

(Berat Albayrak'ın istifa paylaşımı) Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde, görevden getirme, görevden alma, istifayı kabul etmeme Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Bu konuda bir açıklama yapmam uygun değil. Cumhurbaşkanımız takdirini kamuoyu ile paylaşacaktır.

-(ABD Başkanlık seçimleri) Türkiye, resmi sonuçlar açıklandıktan sonra kazananı tebrik edecektir.

Bu hafta içerisindeki en büyük sevincimiz Şuşa şehrinin işgalden kurtarılmasıdır. Ermenistan bunları hukuka aykırı şekilde işgal etmişti. Azerbaycan toprakları Ermenistan işgalinden kurtarılıyor. Şuşa herhangi bir şehir değil son derece kritik bir şehir.

Fransa polisi 10 yaşlarında 4 çocuğu erken saatlerde ailelerinden alarak sorguladı. Bir kere daha ifade etmek istiyorum çocuklar 10 yaşında. Çocuklar inançları gereği karikatürleri uygun bulmadıklarını söylüyorlar. Terör suçlusu muamelesi yapan bir Fransa ile karşı karşıyayız.

ALBAYRAK'IN İSTİFA PAYLAŞIMI: 'CUMHURBAŞKANIMIZ TAKDİRİNİ PAYLAŞACAKTIR'

MYK gündemini sizlerle paylaştım. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde göreve getirme, görevden alma, istifayı kabul edip etmeme Cumhurbaşkanlığı makamının takdirindedir. MYK'nın konusu olan bir konu da değil, kabine ile ilgili bir konu. Devletimizde herhangi bir çarkın işlemediğine dair bir durum yok. Devlet gayet güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir.

Önümüzdeki pazar günü sayın Cumhurbaşkanımız Kapalı Maraş bölgesini ziyaret edecekler. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi kendi gündemine kendi konularına hakimdir.

Sayın Cumhurbaşkanımız kendi takdirini, uygun gördüğü şekilde kamuoyuyla paylaşacaktır.

JOE BIDEN

Türkiye resmi sonuçlar açıklandıktan sonra kazananı tebrik edecektir. Biz seçim sonuçlarının resmen belli olmasını bekliyoruz. Önemli olan Amerikan halkının verdiği karardır. Adaylarının her ikisini yakından tanıyor Türkiye. Türkiye'nin oradaki hangi kanat kazanırsa kazansın hazırlıkları vardır.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX