0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mart 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:15 Mart 2019 Cuma 08:11:00

AP de 'zillet'e katıldı

AP'de oylanan skandal rapor, zillet ittifakının ortağı HDP’nin desteğiyle kabul edildi. Türkiye'nin bağımsızlığına saldırılan rapordaki talepler, adeta Sevr Anlaşması'nı hatırlatıyor.

Türkiye’nin yerli ve milli politikalarından rahatsız olan ülkeler ve çeşitli terör örgütlerinin baskısıyla Hollandalı Parlamenter Kati Piri tarafından hazırlanan skandal rapor,  Avrupa Parlamentosu’nda (AP) 109’a karşı 370 oyla kabul edildi. “AB’nin Türkiye’yle katılım müzakerelerini resmen askıya alması”nın tavsiye edildiği rapordaki çeşitli talepler, Türkiye’nin egemenlik haklarına ağır saldırı niteliğini taşıyor. Bu talepler, Avrupa devletlerinin Birinci Dünya savaşı sonunda Osmanlı’yı parçalayıp topraklarını paylaşmasını öngören Sevr Anlaşması'nı çağrıştırıyor. Raporda, özellikle Türkiye’nin terörle mücadele ve enerji politikaları hedef alınıyor. Türkiye’ye yönelik birçok tehdidin bulunduğu rapor, zillet ittifakı CHP ve İP'in seçim ortağı HDP'nin desteğiyle kabul edildi. 

OPERASYONLAR RAHATSIZ ETTİ 

Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadelesinin 'özgürlük' kılıfıyla eleştirildiği raporda, PKK ve FETÖ'ye sahip çıkıldı. Teröre verdiği destek nedeniyle cezaevinde olan Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasının istendiği raporda, Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyonların “endişe verici olduğu” belirtilerek PKK/YPG’ye sahip çıkıldı. Türkiye'nin FETÖ’cülere yönelik yurtdışındaki operasyonlarından da “üzüntü duyulduğu” belirtildi.   

RUMLARIN İSTEDİĞİ OLDU 

Raporda, Rum ve Yunan tezleri Türkiye'ye dikte edilmeye çalışıldı. Ankara'nın Güney Kıbrıs Rum yönetimine yönelik politikalarının eleştirildiği raporda Türkiye’den, “Kıbrıs'taki askeri varlığına son vermesi” istendi. Skandal belgeye ayrıca “Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesine karşıyız” cümlesi de eklendi. AB’nin Türkiye’nin enerji politikalarına yönelik rahatsızlık da rapora yansıdı. Ankara yönetimine, Akkuyu Nükleer Santralı inşaatını durdurması çağrısında bulunuldu. 

HDP’DEN RAPORA ÖVGÜ 

AP’nin raporu, zillet itifakıyla ilişkisini de ortaya koydu. PKK'da ‘Faruk’ kod adıyla da faaliyet gösteren HDP’nin sözde Avrupa Temsilcisi Eyüp Doru, Türkiye’nin aleyhine oy kullandı. Raporun kabul edilmesinin ardından, HDP ve CHP’den peş peşe raporu öven açıklamalar yapıldı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu “Türkiye'de insan hakları ihlalleri yaşandığı için bu kararlar alındı” diye konuştu. 

HAİN SEVER KATİ

Raporu hazırlayan Kati Piri, PKK’lı Selahattin Demirtaş ve 'firari vatan haini' Can Dündar'ın da yakın arkadaşı. 

Rapor oylanırken terör örgütü yandaşları, AP koridorlarında, Apo'nun yeğeni Dilek Öcalan'la birlikte 'Öcalan'a özgürlük' eylemi düzenledi. 

Türkiye’nin egemenlik haklarına saldırılan rapora, PKK'da ‘Faruk’ kod adıyla faaliyet gösteren HDP'li vekil Eyüp Doru destek verdi.  

AB'NİN TALEPLERİ

- Yurtdışındaki FETÖ'cülere operasyon yapmayın

- Selahattin Demirtaş'ı serbest bırakın

- Akkuyu  Nükleer Santralı inşaatını durdurun

- Doğu Akdeniz'de petrol ve doğalgaz aramayın

- Ayasofya'yı camiye dönüştürmeyi düşünmeyin

- Kıbrıs’tan askerlerinizi çekin.

CHP RAPORDAN MEMNUN

Türkiye'nin bekasına yönelik tehditlerle dolu rapora CHP’den de destek geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Çeviköz, rapora ilişkin açıklamasında hükümeti suçlayıp, “Karar, Türkiye’de otoriterleşmeye verilen güçlü bir siyasi mesajdır. AB'ye tam üyelik perspektifine sahip çıkıyoruz” dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX