0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ocak 2020 Çarşamba 13:06:00 - Güncelleme:22 Ocak 2020 Çarşamba 13:55:00

Arap Birliği'nden küstah Türkiye çıkışı: Müdahale edelerse çatışma Libya'nın dışına çıkar

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans ve Türkiye’nin Libya’daki politikalarıyla ilgili hadsiz açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Libya müdahalesi ülkedeki durumu karmaşık hale getirdiğini belirten Ebu Gayt, "Müdahale edelerse çatışma Libya'nın dışına çıkar" dedi.

Mısır’da bir televizyon programına katılan Gayt, Libya'da kalıcı ateşkes ve siyasi sürecin başlatılması amacıyla Berlin'de düzenlenen uluslararası konferans ve Türkiye’nin Libya’daki politikalarıyla ilgili haddini aşan açıklamalarda bulundu.

"ÇATIŞMALAR LİBYA DIŞINA SIÇRAR"

Gayt, Türkiye'nin Libya müdahalesi, ülkedeki durumu karmaşık hale getirdiğini ve Libya dışına sıçrayacak bölgesel çatışmalara yol açabileceğini savundu.

Konferansa katılan tüm ülkelerin Ankara'nın yaptıklarını reddettiğini öne süren Gayt, Türkiye’nin görüşü konferansa katılan diğer tüm ülkelerinkinden farklı olduğunu, Ankara’nın Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) yapılan saldırılardan bahsettiğini ifade etti.

(SPUTNİK)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX