0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Eylül 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:15 Eylül 2018 Cumartesi 00:27:00

Asıl darbeyi faizden alıyoruz

Başkan Erdoğan, Gezi olaylarıyla kriz yaratmaya çalışanların başka bir operasyona giriştiğini söyledi. Erdoğan, “Maruz kaldığımız saldırının manivelası kur gibi görülse de, asıl darbeyi enflasyon ve faiz olarak alıyoruz” dedi. 

Devlet Başkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş il Başkanları Toplantısı'nda ekonomik gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. ABD'nin başlattığı ekonomik saldırıların belli bir noktada durdurulduğunu kaydeden Erdoğan, mücadelenin amansız bir şekilde sürdüğünü ifade etti. 

MADEM BU İŞİ BİLİYORSUN... 

Erdoğan, “Maruz kaldığımız saldırının manivelası kur gibi görülse de asıl darbeyi enflasyon ve faiz olarak alıyoruz. Faizi yöneticiler belirler, enflasyonu yönetici belirlemez. Enflasyon faizin akışıyla oluşur. Merkez Bankası defalarca enflasyonu herkes açıklamıştır ama enflasyon Merkez Bankası'nın açıkladığı gibi gerçekleşmemiştir. Bakıyorsunuz yıl sonunda revize ediyor. Madem biliyorsun bu işi... Faiz tutuyor da enflasyon neden tutmuyor” diye sordu. 

'SABIR BİR YERE KADAR' 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Merkez Bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. Diyor ya 'Bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık. Şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. Şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. Çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.” 

EKONOMİK SUİKAST  

Döviz kurundaki yükselişe değinen Başkan Erdoğan “ABD yönetiminin ülkemizin egemenlik haklarına açıkça saygısızlık taleplerine cevap vermedik diye böyle bir sonucun ortaya çıkması meselenin tamamen siyasi olduğuna işaret ediyor. ABD'nin açıklamalarıyla alçak bir döviz saldırısına maruz kaldık. Ağustostaki yükseliş döviz suikastı girişimidir.  Temmuz ayı boyunca aynı seviyelerde seyreden dövizin ağustosta bir anda 7 lira seviyesine yükselmesi başlı başına bir ekonomik suikast girişiminin delilidir” değerlendirmesinde bulundu. 

GAZI ALAN BASTIRIP GİDİYOR 

Başkan Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: “Gazı alan bastırıp gidiyor. Önüne gelen bakıyorsun zam üstüne zam yapıyor, zam üstüne zam yapıyor. Faizle ilişkisi olsun olmasın ama fırsatı yakalıyor ya, oradan giriyor. Onun için tabii burada özellikle de Hazine ve Maliye Bakanlığı'mızın tüm birimleriyle bu kontrol mekanizmalarını çok iyi çalıştırması lazım.” 

'BUNLARIN HEPSİNİ AŞACAĞIZ' 

Başkan Erdoğan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, “Bizde artık sistem oturmuş vaziyette. Biz döviz möviz, dolar molar bunların hepsini aşacağız. Çok fazla yok, Allah'ın izniyle 2019 bu noktada başka olacak” diye konuştu. 

FIRSATÇILIK YAPAN BEDELİNİ ÖDEYECEK

Erdoğan, bu dönemde stokçuluk yapıp ülkesine ve milletineihanet edenlerin belirleneceğini ve hesap sorulacağını söyledi. 

Türkiye'nin çok yakında bu dalgayı aşacağını belirten, Başkan Erdoğan,  “Ama Türkiye fırsatçılık yapanları da fedakarlık yapanları da unutmayacaktır” dedi.

MİLLETİMİZ OYUNU GÖRDÜ 

Erdoğan, “Unutmayın 'müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış' misali, bizi sandıkta ve sahada yenemeyenler, yıllardır kolları kanatları altında besledikleri terör örgütlerini, darbecileri, cuntacıları harekete geçirdiler. Milletimizle birlikte bu oyunu da gördük” ifadelerini kullandı. “Bu dönemler fırsatçılık, stokçuluk yapıp kendi ülkesine ve milletine ihanet edenler yanında imkanları sonuna kadar zorlayıp üretime, yatırıma, istihdama devam edenleri de tespit ettiğimiz dönemlerdir” diyen Erdoğan şöyle devam etti: 

BAKANLIKLAR DEVREDE 

“Stokçulara gereken cevabı gerek İçişleri Bakanlığımız gerekse Hazine ve Maliye Bakanlığımız verecek. Buralara baskınlar yapmak suretiyle 'Sen stokçuluk mu yapıyorsun, gel bakalım bunun bedelini öde.' Bunlara bunun fırsatını vermeyeceğiz. Çünkü stokçuluk, Türkiye'de benim normal esnafımı ciddi manada sıkıntıya düşürüyor.” 

'KRİZ YİNE TEĞET GEÇECEK' 

Erdoğan, ekonomik saldırılarla yaratılmaya çalışılan krizin,alınan önlemlerle aşılacağını söyledi. 

Döviz oyunlarıyla yaratılmaya çalışılan krizin teğet geçeceğini vurgulayan Başkan Erdoğan  “AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılı kasım ayından beri ülkemizde yaşanan her şeyin sorumluluğu bize aittir. Geldik, faiz yüzde 63'tü. Yüzde 4.6'ya kadar indirdik. Enflasyon onunla beraber 7 küsura indi. Ondan sonra yüklendiler. Neyle? Gezi olaylarıyla vesaire. Tırmandırma operasyonuydu bu. Şimdi aynen bir başka operasyonla çift haneli rakamlara bunu çıkarmanın gayreti içindeler. Bu bizi teğet geçer demiştik. Geçti mi? Geçti. Allah'ın izniyle şimdi de öyle olacak.” 

DÖVİZLE İŞİNİZ OLMASIN 

“Türkiye'yi döviz kuru üzerinden vurmak isteyenlere cevabımızı, kurun geldiği seviyenin avantajlarını ihracatımıza ve bununla bağlantılı olarak üretime, istihdama yansıtarak vermeliyiz” diyen Erdoğan, menkul ve gayrimenkul alım, satım, kiralama, hizmet ve eser sözleşmesi gibi tüm işlemlerde ödeme yükümlülüklerinin artık Türk lirasıyla yapılmasını zorunlu hale getirdiklerini söyledi. Erdoğan, “İhracat ve ithalatla işi olmayan hiç kimsenin dövizle işi olmamalıdır. Vatandaşlarıma sesleniyorum, paramıza, paranıza güvenin” çağrısında bulundu. 

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK OLABİLİR 

Mahalli idareler seçimlerinde MHP'yle ittifak konusuna da değinen Başkan Erdoğan, “İttifak iki partinin de gücünü artırabilir” dedi. Erdoğan sözlerini, “24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığında ve Meclis'te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkan olur mu bakacağız” diye sürdürdü. 

MİLLETİMİZİ KURTARMA FIRSATI 

Erdoğan, “Eğer böyle bir imkanı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek, biz birlikte bunu da değerlendiririz çünkü Cumhur İttifakı'ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkanımız olabilir. Önümüzdeki seçimleri, ideolojik hamasetle pozisyonlarını koruyan, iş bilmez muhalefet belediyelerinden milletimizi kurtarmanın bir fırsatı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı. 

SOÇİ'DE İDLİB'İ KONUŞACAKLAR 

Başkan Erdoğan pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Putin'le bir araya gelecek. 

Başkan Erdoğan pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Putin'le İdlib'deki son durumu görüşmek üzere Soçi'ye gidecek. İki lider en son geçen hafta Tahran'daki Rusya-Türkiye-İran arasındaki üçlü zirvede bir araya gelmişti. Liderlerin görüşme programını Pakistan'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıkladı. Çavuşoğlu, “Pazartesi günü Başkanımız Erdoğan, Putin'le bir görüşme daha gerçekleştirecek. BM'de de çabalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. 

BUGÜN BAKÜ'YE GİDİYOR

Erdoğan, bugün Azerbaycan'da Bakü'nün kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek törenlere katılacak. Başkanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre ziyaret çerçevesinde gerçekleştirilecek görüşmelerde, Azerbaycan ile stratejik ilişkilerin ve işbirliğinin daha da ilerletilmesi için atılabilecek adımların ele alınması öngörülüyor. 

 

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX