0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ekim 2018 Salı 11:47:00 - Güncelleme:16 Ekim 2018 Salı 19:00:00

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Kimler sorguya alınacak, hangi sorular sorulacak, buna başsavcı karar verir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suudi Arabistan Konsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu. "Cemal Kaşıkçı olayının açıklığa kavuşturulmalı" diyen Bakan Çavuşoğlu, "Kimin ifade vereceği ve hangi soruların sorulacağına ilişkin kararı başsavcı verecek' ifadelerini kullandı. Münbiç konusuna da değinen Bakan Çavuşoğlu, "ABD'nin bu konuda savsakladığını hissedersek önceki çizgiye döneriz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs müzakereleri ile ilgili, "Sırf müzakereye başlamak için tekrar masaya oturmak bizim için anlamlı değil. Sonuç alıcı olması lazım." ifadelerini kullandı."Ada etrafında sondajlarımızı sürdüreceğiz." diyen Çavuşoğlu, "Derdimiz kimseyle kavga etmek değil, zenginliklerin hakça paylaşılmasıdır." şeklinde konuştu.

AKDENİZ'DE SONDAJ DEVAM EDECEK

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Kıbrıs'ta sondajlarımızı sürdüreceğiz' dedi.

KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'Kaşıkçı konusu açıklığa kavuşturulmalı. Kimler sorguya alınacak kimlere ne sorular sorulacak bu kararı başsavcı verecek. Suudi diplomatlar istedikleri zaman ülkelerine dönebilir bunda herhangi bir sıkıntı yoktur' dedi.

MÜNBİÇ'TE TERÖRİST GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Bakan Çavuşoğlu ayrıca Fırat'ın doğsuunda ve Münbiç'in teröristlerden temizlenmesi gerekitğini vurguladı ve 'Bu alanlarda terörist görmek istemiyoruz' dedi.

'SAVSAKLAMA HİSSEDERSEK ÖNCEKİ ÇİZGİYE DÖNERİZ'

Çavuşoğlu, "Münbiç konusunda ABD'de bir savsaklama hissedersek önceki çizgiye döneriz. Ya siz temizleyin ya da biz temizleriz." ifadelerini kullandı.

İdlib'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, "İdlib mutabakatı siyasi çözüm için bir kapı açmıştır. Siyasi sürecin hızlandırılması gerekiyor. İdlib memerendumu kapsamında çalışmalar devam ediyor. Ağır silahların çekilmesi konusunda da bir sıkıntı yok. İdlib bölgesinden geçen iki otoyolun açılması da yıl sonuna kadar devam edecektir. Şu ana kadar atılan adımlardan Rusya'nın da memnun olduğunu biliyorum. Buradaki radikal gruplar ne olacak? Bu gruplar Halep'ten, Guta'dan, Hums'tan özellikle gönderilmiştir. Dara bölgesinden, Deyrizor bölgesinden bile radikal gruplar buraya getirilmiştir. Biz de sınırımızın öte tarafında radikal gruplar istemeyiz. Burada yabancı terörist savaşçılar da var. Burada nasıl tedbirler alınacak konusunda muhattaplarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye, KKTC'ye yeni bir asker üs kuracak mı sorusunu yanıtlayan KKTC Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, "Kıbrıs Rum tarafının Doğu Akdeniz'de farklı aktörlerle ilişkiler geliştirmekte olduğunu ve fiili durum yaratmakta olduğunu biliyoruz. KKTC de değerlendirmelerini yapıyor bu konuda. Bugün Milli Savunma Bakanı'yla da bir görüşme yapacağım. Şimdilik bu kadar söyleyeyim." ifadelerini kullandı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX