0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Şubat 2020 Cumartesi 17:15:00 - Güncelleme:15 Şubat 2020 Cumartesi 18:35:00

Bakan Çavuşoğlu: Suriye'deki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilemez

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Münih kentinde, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü. Bakan Çavuşoğlu, ''Suriye'deki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilemez. İdlib'deki durum Rusya ile S-400 anlaşmasını etkileyemecek'' dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Münih'te düzenlenen Güvenlik Konferansı'nda Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'la bir araya geldi. Çavuşoğlu, "İdlib'deki durum S-400'leri etkilemez. Suriye'deki görüş ayrılığı Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilememeli" dedi.

Suriye'de Esed rejimi tarafından Türk gözlem noktasına yapılan saldırıda, 5 askerimizin şehit olmasının ardından, bölgeye hakim olan gerginlik sürüyor.

Rusya'nın Esad'a açık desteği Türkiye ile görüş ayrılıklarına neden olurken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu görüş ayrılıklarının iki ülke arasındaki ilişkileri atkilemeyeceğini açıkladı.

"S-400 ANLAŞMASI ETKİLENMEZ"

Almanya'nın Münih kentinde, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, ''Suriye'deki görüş ayrılıkları Türkiye-Rusya ilişkilerini etkilemez. İdlib'deki durum Rusya ile S-400 anlaşmasını etkilemeyecek" ifadelerini kullandı.

AA

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX