0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Kasım 2017 Perşembe 15:24:00 - Güncelleme:23 Kasım 2017 Perşembe 15:34:00

Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400'lere tepki gösteren ülkelere sert çıktı, 'Hava savunma Sistemimi korumam lazım, müttefiklerimiz vermiyor başka ülkeden almak zorundayım. Çünkü acil ihtiyacım var" dedi.

İşte Bakan Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Türkiye NATO'nun kurucu üyelerinden bir tanesidir. NATO'nun karşı karşıya kaldığı sınamalarda yanındaki en güçlü müttefiklerden biri Türkiye'dir. Norveç'te yaşanan krizden sonra gördük ki, NATO genel sekreteri Türkiye'nin ne kadar önemli olduğunu vurguladılar.

Güvenliğimizi tesis etmek için ihtiyaçlarımızı karşılamak için NATO üyesi ülkelere öncelik veriyoruz. Fakat son zamanlarda NATO üyesi ülkeler Türkiye'ye silah vermemek için direnç gösteriyor. O zaman biz ihtiyacımız olan silahı başka yerlerden almak zorundayız. Tam bu anlamda İtalya ve Fransa ile beraber çalışıyoruz. Diğer Avrupa ülkeleri veya NATO üyesi ülkeler bu durumu bir koz olarak kullanmamalı. O zaman bizde ya kendimiz üretiyoruz ya da başka ülkelerden alıyoruz.Rusya'dan ilk hava savunma sistemi alan ülke biz değiliz. Yunanistan da almıştı.

Türkiye'nin AB ülkeleri ile sorunu yok Avrupa ülkeleri kendini büyük patron olarak görüyor kendi yaptıkları her şey doğal ama Türkiye gibi ülkeler hiç bir şey yapamaz. Türkiye'nin politikalarında kayma yoktur. Ama her ülke kendi çıkarlarını düşünerek bazı adımlar atabilir.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX