0530 708 54 54
0530 708 54 54
19 Şubat 2024 Pazartesi 20:34:00 - Güncelleme:19 Şubat 2024 Pazartesi 20:34:00

Bakan Bayraktar: Heyelan riski nedeni ile arama faaliyetlerini durdurduk

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına yoğun heyelan riski nedeniyle ara verildi. Son dakika gelişmesine ait detayları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ve İçişleri Bakanı Yerlikaya canlı yayında açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"ARAMA FAALİYETLERİNİ DURDURDUK"

Erzincan İliç'te maden sahasında meydana gelen toprak kaymasında kayıp olan 9 işçiyi arama kurtarma faaliyetlerine yoğun heyelan riski nedeniyle ara verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Şu anda heyelandan dolayı bu atığın taşınmasıyla ilgili faaliyetler de durmuş durumda. Önceliğimiz şu anda heyelan riskini ortadan kaldırmak" dedi.

Bakan Bayraktar "Sahada çalışma şartları hakikaten çok zorlu. Çok ciddi heyelan riski ile karşı karşıyayız. Özellikle orada çalışan AFAD'daki kardeşlerimizi risk altına almadan ve emniyet koşullarından taviz vermeden çalışma imkanını sürdürmeye gayret ettik. Fakat özellikle dün geceden itibaren heyelan riski yoğunlaştı. Bu risklerden dolayı şu an sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız. Bu ciddi boyutta gördüğümüz risklerden bir tanesi." açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Erzincan'ın İliç'e bağlı Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu 9 işçi kaybolmuş ve arama çalışmaları başlatılmıştı.

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D'nin de olduğu 3 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan'da maden sahasında toprak kayması: 7 gözaltı

Erzincan'daki maden faciası için TBMM'de komisyon kuruldu! Karar Resmi Gazete'de

Etiketler : erzincan maden faciası heyelan bakan bayraktar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX