0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Nisan 2017 Cumartesi 16:46:00 - Güncelleme:22 Nisan 2017 Cumartesi 16:55:00

Baroların en tepesindeki isim Cübbeli Metin de sonucu hazmedemedi

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP/HDP ikilisi gibi soncu hazmedemeyerek suçu YSK'ya atmaya çalıştı. Feyzioğlu, "YSK’nın görevi kanununu uygulamaktır, kanun yazmak değil" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 9. Karadeniz Baro Başkanları toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklama yaparak, YSK'nın 'mühürsüz oy' kararının hukuka aykırı olduğunu ifade etti

 

"BUNLAR YANLIŞ VE KABUL EDİLEMEZ"

 

Metin Feyzioğlu, "Hiçbir dayanağı yok ve hayatımda böyle karar görmedim ve duymadım. YSK’nın, Türkçe okuma yazma bilen herkesin anladığı bir şeyi nasıl anlamadığına hayretler ediyorum. Anayasa’nın 101’inci maddesinin 1’inci paragrafının 3’üncü bendi, ‘Arkası mühürsüz oy pusulaları geçersizdir.’ diyor. Yani bunun böyle olmadığını iddia edebilmek için, başka türlü anlayabilecek ve anlatabilecek gerekçeleri üretmek için hakikaten o kadar çok okumak lazım. Herhangi bir okul bitirmemiş birisi bile bunun ne anlama geldiğini anlar. ‘Arkası mühürsüz oy pusulası geçersizdir.’ YSK’nın görevi kanununu uygulamaktır, kanun yazmak değil. Bunlar yanlış ve kabul edilemez" dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX