0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2018 Cuma 13:58:00 - Güncelleme:20 Nisan 2018 Cuma 15:13:00

Başbakan Binali Yıldırım: Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik teklif haftaya Meclis'te

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, "Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif, önümüzdeki hafta Meclis'te olacak." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle;

Cumhurbaşkanlığına aday göstermek isteyen vatandaşlarımız kimi aday gösterecekse gerekli kimlik bilgilerini kendi rızası ile aday göstermek istediğini belirtecekler. Bu şekilde aday gösterilecek. Biri sisteme girip 100 bin vatandaşın kimlik numaralarını girip ben adayım derse bu olmaz.

Seçimin yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine uygun olarak yapılması ile beraber seçim kanunlarında ki teknik düzenlemeler uyum düzenlemeleri bunun dışında başka birşey yok. Seçimi ilgilendiren 8-10 maddelik bir teklif, önümüzdeki hafta Meclis'te olacak.

Yunanistan'a kaçan darbeciler

Yunanistan bizim komşumuz, dostumuz bir ülke. Bizim düşmanımızın Yunanistan'ın da düşmanı olması gerektiğini düşünüyoruz. Böyle davranması gerektiğine inanıyoruz. Ülkemizde darbeye aktif olarak katılmış FETÖ örgüt üyelerinin hiçbir şekilde korunması kabul edilebilir birşey değildir. Son zamanlarda maalesef FETÖ suçluluları Yunanistan'ı güvenli bir barınak olarak görmeye başladı. Bu da komşuluğumuza, dostluğumuza zarar veriyor. Ümit ederim ki FETÖ örgüt mensuplarını ülkemize iade eder. Bu çağrımızı tekrarlıyoruz. FETÖ örgütü mensuplarının Yunanistan-Türkiye dostluğunu, ilişkilerini olumsuz şekilde etkilemesini arzu etmeyiz.

(TRT Haber)

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX