0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Eylül 2017 Perşembe 10:13:00 - Güncelleme:14 Eylül 2017 Perşembe 10:46:00

Başbakan Yardımcısı Bozdağ: Can Dündar'ın internet sitesinden bilgiler aldık, FBI teyid etti

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, AA Editör Masası'nda soruları yanıtladı. Rıza Sarraf'ın tutuklanmasıyla ilgili önemli açıklamalardan bulunan Bozdağ, " Sarraf'ın tutuklanmasıyla ilgili nedir diye konuya baktığımızda Can Dündar'ın internet sitesinden bilgiler aldık bunları da FBI teyid etti. O verilerin aslı var mı yok! Bir FBI ajanı diyor ki, "bunlar doğru" diyor. Siz hukuk devletiyseniz bu belgelerin aslının elinizde olması lazım" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

 

Rıza Sarraf'ın tutuklanmasıyla ilgili nedir diye konuya baktığımızda Can Dündar'ın internet sitesinden bilgiler aldık bunları da FBI teyid etti. O verilerin aslı var mı yok! Bir FBI ajanı  diyor ki, "bunlar doğru" diyor. Siz hukuk devletiyseniz bu belgelerin aslının elinizde olması lazım. Bunların doğruluğu teyid edilmemiş. Bunlar Türkiye'den uzun zaman yardım talebinde bulunmadılar. O bilgiler başsavcıya FETÖ'cülerin Amerika'daki temsilciler tarafından verildiği anlaşılıyor. 

 

FETÖ HESABI ABD YARGISINA GÖRDÜRMEK İSTİYOR

Bütün bunlardan gözüküyor ki, FETÖ'cüler tarafından intikal ettirilmiş. Bu davayı görecek mahkemenin başkanı 2014 yılında FETÖ'nün 17-25 Aralık'taki propagandalarına destek vermek üzere uluslararası kongreye moderatör olarak katıldı ve o dönemin Zaman gazetesine röportaj vermiştir. FETÖ'nün argümanlarını kullanmış, FETÖ'cüler tarafından ağırlanmış bir isim Rıza Sarraf üzerinden Türk vatandaşlarını yargılayacak ve karar verecek! Bu siyasi bir davadır. Siyasal hedefleri olan bir davadır. FETÖ Türkiye'de görmeye çalıştığı hesabı ABD yargısı üzerinden gördürme çabalarıdır. 

 

ABD DIŞİŞLERİ SÖZCÜSÜNÜN AÇIKLAMALARI GÜLÜNÇ

Geçenlerde Dışişleri Bakanı Sözcüsü kendini gülünç duruma düşürecek bir cevap verdi. Soruyu soranın istediği cevabı veriyor. Benim Dışişleri Bakanlığı gibi önemli sözcülüğünü yapan birisinin sözlerimi okuyarak cevap vermesi lazımd. Kılavuzunu herkesin iyi seçmesi lazım. Kılavuzunun karga olursa şaşırsınız. 

 

20-25 KİŞİNİN KABUL EDİLEMEZ SAYGISIZLIĞIDIR

Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. Aysel Tuğluk'a başsağlığı diliyorum. Olay çok çirkin. Bizim medeniyet değerlerimizle bağdaşmayan bir hadise. Geleneklerimize, inançlarımıza uymayan bir yaklaşım sözkonusu. Bunu kabul etmemiz, hoşgörmemiz mümkün değildir. Dün 20-25 grubun kabul edilemez saygısızlığı ve çirkinliği yapıyorlar. Hemen oradan uzaklaştırılıyorlar. Aile cenazeyi defnetmekten vazgeçiyor. 

 

BİZİM İNANCIMIZIN TASVİP ETMEDİĞİ ŞEYLERDİR

Daha sonra aile bir açıklama yaptı, ailenin kararına saygı duyacağını ifade ettiler. Cenazenin mezardan çıkarılması 20-25 kendini bilmez kişi tarafından yapılmış bir iş değildir. Onları savunmak için söylemiyorum. Aile yaşanan çirkin hadiseden sonra cenazeyi gömme kararından vazgeçiyor. Yeni karar alınacaktır. Bizim inancımıza göre insanların ölümden sonra defnedileceği yerlerde yapılması gereken işler bellidir. Onun dışındaki şeyler bizim inancımızın tasvip etmediği, doğru görmediği şeylerdir. Buradan bir kez daha hadiseyi kınıyorum, lanetliyorum. Bu hadiseyi yapanlarla ilgili adli tahkikat başlatılmıştır. Yaptıkları işin hesabını vereceklerdir.

 

SİHA'LARIN VURDUĞU BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN TERÖRİSTLERİ 

Bilgi çok net. Bunu Hakkari Valiliği ve İçişleri Bakanlığı açıkladı. SİHA'larla en ince ayrıntıyı dahi görüyorsunuz. Teröristler güvenlik güçleri tarafından takip ediliyorlar ve SİHA'lar bunları vuruyor. Bunların üzerinde silah da var. Onlarla irtibat içinde bulunan terör örgütü işbirlikçileriyle hep beraberler. Üzerindeki giyisiler terör örgütü giyisiler. Bazıları yaralı olarak olay yerinden kaçıyor. Diğerleri etkisiz hale getiriliyor. Hem silah var, hem terör örgütünün elbiseleri var hem de onların terör örgütü üyesi olduğuna dair takipler ve soruşturmalar var. Bunlar uzun zamandır takip edilen teröristler.

 

KILIÇDAROĞLU DÜN ÖYLE KONUŞUYOR BUGÜN SİHA'LARI ELEŞTİRİYOR

Sanki şöyle hava veriliyor, piknik yaparken vurulmuşlar gibi. Terör örgütünün ekmeğine yağ sürecek bu açıklamaları anlamakta gerçekten zorlanıyormu. Bazı milletvekilleri Hakkari Valisi ile görüşüyorlar. Sonra diyorlar ki validen edindiğimiz bilgilere göre piknik vs. diyorlar. Ben valiyle görüştüm 'Böyle bir şey sözkonusu  değil' diyor. Valinin söylemediği şeyleri kullanmaları çok büyük bir ahlâksızlık. Kılıçdaroğlu'nun daha önceki konuşmalarında "8 askerimizi şehit ediyor ellerini kollarını sallayarak kaçıyorlar. İnsansız hava araçlarıyla bunlar neden etkisiz hale getirilmedi?" diyor. Dün öyle konuşuyor bugün SİHA'ları eleştiriyor.

 

SİHA'LAR BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BELİNİ KIRMIŞTIR

SİHA'lar PKK terör örgütünün belini kırdı, inlerini vurdu. Pekçok teröristi etkisiz hale getirdi. Terörle mücadelede gerçekten güvenlik güçlerimize büyük destek sağladı. SİHA'lar yerli silahlar. Biz kendimiz üretiyoruz. Bu adımlar karşısında bazıları engel çıkarmak istiyo olabilir. PKK ve ona destek veren çevreler, Türkiye düşmanı ülkeler SİHA'lardan rahatsız. Peki bu CHP SİHA'lardan neden rahatsız oluyor? Terörün belini kırdığı için SİHA'lardan rahatsız olan bir ana muhalefet olabilir mi? Dün niye SİHA'ları kullanmıyorsunuz diye eleştiriyor, bugün de niye kullandınız diye eleştiriyor.

 

ŞEHİT YAKINLARI NEDEN SENİ YANINDA İSTEMİYOR?

Peki ne yapacağız SİHA'larla mücadele etmeyip de? Senin yaptığın gibi yürüyerek mi mücadele edeceğiz. Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelenk şehit yakını tarafından uzaklaştırıyor. Daha sonra CHP'li bir yönetici suç duyurusunda bulunuyor, mala zarar verdiği için. Daha sonra inceleniyor ve mala zarar yoktur diye takipsizlik kararı veriliyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun avukatı tekrar suç duyurusunda bulunuyor. Savcılık inceliyor birisi şehidin babası, birisi şehidin ablasının kocası, birinci derecede yakınları. Bunlar şehit yakınlarını mahkemelerde, savcılıklarda süründürüp duruyorlar. Şehit yakınları niye seni şehit töreninde görmek istemiyor. Sen PKK'ya bu desteği yaparsan şehit yakını seni görmek istemez.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX