0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Mart 2019 Perşembe 12:46:00 - Güncelleme:14 Mart 2019 Perşembe 15:19:00

Başkan Erdoğan'dan milyonlara müjde: Seçimden sonra çözeceğiz

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu. 'Ek gösterge' müjdesi veren Erdoğan, "Hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur." dedi.

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilkent Şehir Hastanesi Açılış Töreni'nde konuştu.

ERDOĞAN'DAN 'EK GÖSTEGE' MÜJDESİ

'Ek gösterge' müjdesi veren Erdoğan, "Hemşirelerimizin de 3600 ek gösterge meselesini söz verdiğimiz şekilde çözeceğimizi ifade etmek istiyorum. Seçimden sonra ele alacağımız konulardan biri de budur." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

"HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERDİK"

Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Sağlık çalışanlarını hergün baş tacı etmemiz gerekir. Sağlık çalışanlarımıza yönelik zaman zaman duyduğumuz saldırıların asla affedilir, hafife alınır bir tarafı yoktur. Sağlık çalışanlarımızın sıkıntılarını çözmek için her türlü gayreti gösterdik. Hemşirelerimizin de ek gösterge meselesini seçimden sonra çözeceğiz.

"ŞEHİR HASTANELERİNİ GÜNDEME GETİRDİK! BU BENİM HAYALİMDİ"

Hükümete gelir gelmez ilk yaptığımız işlerden biri sağlık sistemini değiştirmek oldu. Hastanelerimiz adeta dökülüyordu, vatandaşımız doktora ulaşana kadar eziyet çekiyordu. Hastanelerde ölüsü bile rehin alınan insanlarımız vardı. Ambulans denilen araçlar dört teker, bir kaportadan oluşan araçlardı. Sağlıkta dönüşüm programını başlattık ve sistemi hızla değiştirdik. Yatak kapasitesini 239 binin üzerine çıkardık. Sağlık çalışanlarımızı 1 milyon 17 bine yükselttik. Türkiye evde sağlık hizmeti verebilen bir ülke haline gelmiştir. Eskiden yurt dışına sağlık hizmeti almaya gidiliyordu, şimdi yurt dışından ülkemize sağlık hizmeti almaya geliniyor. Yepyeni bir hizmet için kolları sıvadık. Şehir hastanelerini gündeme getirdik; bu benim hayalimdi. Şehir hastaneleri sadece kamunun imkanları ile yapılamazdı, özel sektörü devreye aldık. Şehir hastaneleri ile hedefimiz hangi şikayetle olursa olsun, şehir hastaneleri alanında başka yere gitmeden tüm teşhis ve tedavinin yapılması.

"SAĞLIK VADİSİ VE YAŞAM BİLİMLERİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİNİ DE KURACAĞIZ"

Temelini ilk attığımız şehir hastanelerinden birisi de burasıydı. Hemen yanı başımızdaki Bilkent Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastaesi artık ihtiyaçlara cevap veremeyecek hale gelmişti. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ile tamamı nitelikli 12 bin 100 yatak, 2 bin 831 poliklinik, 410 ameliyathane sayısına ulaştık. Kanser tedavileri bu hastanelerde en ileri yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Sağlık sektörü teknolojisinin en yoğun kullanıldığı alanların başında geliyor. Bilkent Şehir Hastanesi'nin yanına 600 dönümlük sağlık vadisi ve yaşam bilimleri teknoloji geliştirme merkezini de kuracağız.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX