0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Şubat 2019 Cumartesi 15:19:00 - Güncelleme:23 Şubat 2019 Cumartesi 15:56:00

Başkan Erdoğan'dan Maraş'a hızlı tren müjdesi

Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Maraş'a hızlı tren müjdesi verdi

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

KAHRAMANMARAŞ'A BUGÜNE KADAR 30 KATRİLYONLUK YATIRIM YAPTIK

Önümüzdeki yıl Kahramanmaraş'ın kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Maraş'ın istiklali demek, Türkiye'nin istiklali demektir. Biz Kahramanmaraş'ı gönülden sevmekle kalmadık, aynı zamanda bu kadim şehri tarihinin en güzel hizmetleriyle buluşturduk. Kahramanmaraş'a bugüne kadar 30 katrilyonluk yatırım yaptık. Andırın ve Pazarcık devlet hastaneleriyle birlikte 9 sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Afşin devlet hastenemiz de ihale sürecinde.

KAHRAMANMARAŞ'I HIZLI TRENLE BULUŞTURUYORUZ

Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Kahramanmaraş'taki mevcut havalimanının yolcu kapasitesi yıllık 40 bindi. Havalinamızın yolcu sayısı geçtiğimiz yıl 334 bine ulaştı. Maraş'a ıslah organize sanayi bölgesi oluşturarak, imar planı öncesi kurulan sanayi tesislerinin altyapı sorunlarını çözüyoruz. Maraş'ı Expo 2023 kapsamında bir rekreasyon alanı haline getiriyoruz. Maraş'ı en az 40 ülkenin katılacağı, 2 milyon ziyaretçinin beklendiği bir kültür festivaliyle buluşturuyoruz. Ayrıca Kahramanmaraşlı çiftçilerimize son 17 yılda 1,5 milyar lira tutarında tarımsal destek verdik.

Ülkemizde sığınmacılar için kullandığımız için BM standartlarına göre 37,5 milyar dolardır. Bugün Avrupa halkları topraklarında huzurlu bir şekilde yapıyorsa, bu Türkiye'nin sayesindedir. 311 bin Suriyeli kardeşimiz terörden temizlenen bölgelere döndü. Gelin Münbiç'i sahiplerine teslim edelim.



KONUŞMA YAPARKEN BİLE ÇALIŞMAK

Başkan Erdoğan, koruma müdürünün uyarısı üzerine sahneden kısa süreliğine ayrıldı. Görüntülere yansıyanlara göre; Başkan Erdoğan’a bir telefon geldi. Erdoğan 5 dakikalık aranın ardından yeniden kürsüye döndü.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX