0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Mart 2019 Pazartesi 16:13:00 - Güncelleme:18 Mart 2019 Pazartesi 16:28:00

Başkan Erdoğan Şehitler Abidesi Camii açılışını gerçekleştirdi

Çanakkale'de bulunan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Şehitler Abidesi Camii'nin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Başkan Erdoğan 'Şehitler Abidesi Camii gerçekten burada bir yokluğu hissettiriyordu ve bu yokluğun giderilmesi için de özellikle OPET olarak Fikret Bey ve Nurten Hanım olsun birlikte bu arada THY'den de gelen desteklerle burası yapıldı. Hakikaten mimarisi ile tam bir özgün mimari olmuş oldu. Ben mimarından mühendisine işçisine kadar tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun diyorum. Yazları özellikle burada tabi bu tür ihtiyacı giderecek bir mekan ibadethane yoktu. Şimdi gerek Şehitler Kabristanı ile bu da bize nasip oldu Başbakanlığım dönemimde yaptık. Buradaki Mescit eksiğini de OPET ve THY el ele vererek eksiklik giderilmiş oldu. Şimdi Şehitler Abidesi Camimizi açmış olalım' ifadelerini kullandı.



AYNI ANDA 350 KİŞİ İBADET EDEBİLECEK

Caminin yapımında 250 metreküp sarıçam ahşabı kullanıldı.  Minaresi Antalya'dan getirilen limra taşından yapılan caminin dışına, doğaya uygun şekilde aşı boyasıyla modern bir görünüm kazandırıldı. Aynı anda 350 kişinin ibadet edebileceği cami için yaklaşık 4 milyon lira harcandı.

Törene hazır hale getirilen camiye son olarak, "Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Hayır, onlar diridirler fakat siz bilemezsiniz." ayetinin yazılı olduğu tabela, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir tarafından asıldı.

"Ortaya çok şirin, butik ve güzel bir cami çıktı"

Tarihi Alan Başkanı Kaşdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok özel ve güzel bir caminin inşasının tamamlandığını söyledi.

Caminin yapımında THY OPET Havacılık Yakıtları AŞ firmasının da katkısının olduğunu aktaran Kaşdemir, şöyle konuştu:

"Verilen desteklerle beraber ortaya çok şirin, butik ve güzel bir cami çıktı. Camiyi uygun görülürse güzel bir katılımla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle ibadete açacağız. Bu camide 350 kişi aynı anda ibadet edebilecek. Bu sayı çok büyük bir ihtiyacın karşılanması anlamında geliyor. Buraya gelenler ibadet etme ve namaz kılma ihtiyaçlarını burada karşılayabilecekler. İnşallah huzur içerisinde vatandaşlarımız burada ibadetlerini yapabilecekler."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX