0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ocak 2019 Perşembe 15:36:00 - Güncelleme:10 Ocak 2019 Perşembe 16:12:00

Başkan Erdoğan, ünlü bestekar Amir Ateş'ten 'Canım kurban olsun senin yoluna' ilahisini istedi

Külliye'de düzenlenen 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ödülleri töreni öncesinde sahneye ünlü bestekar Amir Ateş çıktı. Ateş seslendirdiği 'Bir kızıl koncaya benzer dudağın' adlı eserinin ardından teşekkürlerini sunup yerine oturacağı sırada Başkan Erdoğan'dan özel bir istek geldi. Başkan'ın isteğini geri çevirmeyen Ateş, 'Canım kurban olsun senin yoluna' adlı ilahiyi de seslendirdi.

Gunes.com / Haber Merkezi

Beştepe'de düzenlenen 2018 Yılı Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülleri törenine katılan Başkan Erdoğan, tören öncesi sahne alan ünlü bestekar Amir Ateş'ten ilahi isteğinde bulundu. de konuştu. 'Bir kızıl goncaya benzer dudağın' adlı eseri tören öncesi seslendiren ünlü bestekar Amir Ateş sahneden inmek üzere teşekkürlerini sunduğu sırada Başkan Erdoğan bir istekte bulundu.

"CANIM KURBAN OLSUN SENİN YOLUNA"

Başkan Erdoğan, sahnede şarkısını seslendirdikten sonra inmek üzere olan Ongan Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Bestekar Amir Ateş'ten Yunus Emre'nin çok sevilen ilahilerinden 'Canım kurban olsun senin yoluna' ilahisini okumasını da rica etti. Başkan Erdoğan, ricasını kırmayan Amir Ateş'e sahneden indiği sırada elini tutarak teşekkürlerini iletti.

İŞTE O ANLAR...
 

 


İŞTE YUNUS EMRE'NİN 'CANIM KURBAN OLSUN SENİN YOLUNA' İLAHİSİNİN SÖZLERİ

 

 

Canım, kurban olsun senin yoluna
Adı güzel, kendi güzel Muhammed
Gel şefaat eyle kemter kuluna
Adı güzel, kendi güzel Muhammed

Mümin olanların çoktur cefası
Ahirette olur zevk-u safası
Onsekizbin âlemin Mustafası
Adı güzel, kendi güzel Muhammed

Yedi kat gökleri seyran eyleyen
Kürsinin üstünde cevlan eyleyen
Miracda, ümmetin Haktan dileyen
Adı güzel, kendi güzel Muhammed

Yunus neyler iki cihanı sensiz
Sen hak Peygambersin şeksiz şüphesiz
Sana uymayanlar, gider imansız
Adı güzel, kendi güzel Muhammed

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX