0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00 - Güncelleme:16 Ocak 2019 Çarşamba 08:00:00

'Başkan'ın diplomatik başarısı kayda geçti'

İdlib'de, Türkiye'nin çabalarıyla göreceli bir istikrarlı ortam sağlandığını belirten Sözcü Kalın, “Bu Cumhurbaşkanımızın diplomatik başarısı olarak kayda geçti” değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında Külliye'de toplantı. Başkanlık Sözcüsü Kalın toplantının ardından yaptığı açıklamada, ''ABD'nin Suriye'den çekilme kararı sonrasında yaşanan gelişmeleri takip ediyoruz'' dedi. Kabine toplantısında iç ve dış tehditlerle ilgili stratejilerin etraflı bir şekilde ele alındığını kaydetti. 

TERÖRLE MÜCADELE 

Sözcü Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımız da takdim konuşmalarında Türkiye'nin iç ve dış güvenlik meselesinde hiçbir şekilde tereddüte mahal bırakmayacak şekilde kararlılıkla mücadeleye devam edileceğini belirttiler. Terörle mücadele ve Türkiye'yi hedef alan terör örgütleriyle mücadele her satıhta devam edecek” açıklamasında bulundu. 

İDLİB MUTABAKATI 

Kalın şöyle devam etti: “İdlib mutabakatı ve ateşkesi çerçevesinde o bölgede yaklaşık 10 kilometre askeri güçlerden arındırılmış bir bölge oluşturuldu. Oranın güvenliği bizim tarafımızdan sağlanıyor. Çemberin dış tarafında Ruslar, iç tarafında bizim askerlerimiz var. İdlib'de yaşayan sivillerin can ve mal güvenliğinin sağlanmalı. İdlib'de görece olarak istikrarlı ortamın bulunduğunu ifade edebiliriz. Bu Cumhurbaşkanımızın diplomatik başarısı olarak kayda geçti.” 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX