0530 708 54 54
0530 708 54 54
01 Mayıs 2024 Çarşamba 01:32:00 - Güncelleme:01 Mayıs 2024 Çarşamba 01:32:00

Ankara'da sağanak ve dolu etkili oldu! Caddeleri su bastı

Kaynak: AA/İHA

ABONE OL

Başkentte akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, vatandaşlar kapalı alanlara sığındı, araçlar yolda mahsur kaldı. Sürücüler ve yayalar zor anlar yaşadı. Elmadağ-Kırıkkale yönü sel nedeniyle ulaşıma kapandı, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Sağanak yağış sonrası metro hatları çalışmadı. Ankara Valisi Vasip Şahin, "Herhangi bir can kaybımız yok, ekiplerimiz sahadalar. Bin 330 civarında ihbar geldi." açıklamalarında bulundu.

Başkentte akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağış nedeniyle bazı evleri su bastı, vatandaşlar kapalı alanlara sığındı, araçlar yolda mahsur kaldı.

Akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun yağış, kentin bazı bölgelerinde su baskınlarına yol açtı.

Keçiören'de vatandaşlar, sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı. İlçede birçok cadde ve sokakta yoğun su birikintileri oluştu, araçlar yolda, ev ve iş yerleri su altında kaldı.

Sincan ve Yenimahalle'de de su baskınları yaşanırken, sağanak bazı mahallelerde elektrik kesintilerine neden oldu.

Sağanaktan etkilenen bazı vatandaşlar otobüs duraklarına ve metrolara sığınırken, Beşevler metro istasyonunu da su bastı, yolcular bir süre istasyonda mahsur kaldı.

Ankara'da sağanak nedeniyle bazı cadde ve sokakları su bastı. Kent genelindeki son durumu 24 TV Muhabiri Armağan Canbaz aktardı. BELEDİYE OTOBÜSÜNÜ SU BASTI

Yaşanan sağanak sonrası bir belediye otobüsünü su bastı, onlar vatandaşın telefonundan saniye saniye kaydedildi.

Bazı alt geçitlerde oluşan su birikintisi nedeniyle polis ekipleri giriş ve çıkışları kapatarak, güvenlik önlemleri aldı, trafik yan yollardan verildi. Yollarda kalan bazı araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı.

Etkili sağanak nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezine çok sayıda ihbar geldi.

Bazı vatandaşlar evlerden kendi imkanlarıyla su tahliye etti.

-Çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentte aniden düşen yağış miktarının şu ana kadar 70 kilogram seviyesine yaklaştığını bildirdi.

ABB'den yapılan açıklamada, "Kuvvetli sağanak yağışın olumsuz etkilerini en aza indirmek için 1444 araç ve 2441 personel ile çalışmalarımızı teyakkuz halinde sürdürüyoruz. Başkent 153 çağrı merkezimizden bizlere ulaşabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Ankara Valiliği, kent genelinde beklenen yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanağa karşı vatandaşlara uyarı yaptı. Uyarının ardından etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Akşam saatlerinde başlayan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağış, trafikte ilerlemeye çalışan araçlar zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kapalı alanlarda yağmurun durmasını bekledi. Elmadağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle ilçelerinde yollarda su birikintileri oluştu.

ELMADAĞ-KIRIKKALE YÖNÜ ULAŞIMA KAPANDI

Elmadağ-Kırıkkale yönü sel nedeniyle ulaşıma kapandı, yolda, uzun araç kuyrukları oluştu.

ANKARA VALİSİ ŞAHİN'DEN BAŞKENTTEKİ YOĞUN YAĞIŞA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ankara Valisi Vasip Şahin, başkentte etkili olan sağanak nedeniyle tüm ekiplerin sahada ve görevleri başında olduğunu, şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmadığını bildirdi.

Vali Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşam ilimizde meydana gelen yoğun yağışlardan dolayı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimiz sahada ve görevleri başında. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

ANKARA'DA METROLAR ÇALIŞMIYOR

Ankara'da sağanak yağış sonrası metro çalışmıyor. Yağmur nedeniyle bazı cadde ve sokaklara su bastı. Ankara'dan son durumu 24 TV Ankara Haber Müdürü Mustafa Daştan aktardı.

"BİN 330 İHBAR GELDİ"

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Herhangi bir can kaybımız yok, ekiplerimiz sahadalar. Bin 330 civarında ihbar geldi." dedi.

BAŞKENTTE BAZI BÖLGELERDE TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi.

EGO Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da meydana gelen kuvvetli yağış nedeniyle bazı metro hatlarında su seviyesi artmış ve bu bölgelerdeki enerji tedbiren kesilmiştir. Aşırı yağıştan kaynaklanan olumsuz etkilere karşı yolcularımızın yaşadığı mağduriyeti hızlıca çözümlemek için tüm ekiplerimiz görevleri başındadır."

VATANDAŞ İSYAN ETTİ

BAŞKENTTE BAZI BÖLGELERDE TEDBİR AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ

EGO Genel Müdürlüğü, başkentteki şiddetli yağışın ardından bazı bölgelerde tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandığını bildirdi.

Yenimahalle, Demetevler'de yaşayan bir vatandaş yağmur sonrası iş yerinin su baskınında zarar gördüğünü ifade ederek "Her yağmur yağdığında içerisi su doluyor" diyerek isyan etti.

Etiketler : ankara sağanak dolu YAĞIŞ
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX