0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Nisan 2017 Cuma 10:45:00 - Güncelleme:21 Nisan 2017 Cuma 10:47:00

CHP'nin anayasayı ihlal ettiği ortaya çıktı

Referandum sonrası Anayasa Mahkemesine giden CHP'nin, 79. maddeye bakıldığında anayasayı ihlal ettiği ortaya çıktı.

HAYIR kampanyasının lokomotifi CHP'nin sözde korumak istediği Anayasayı açık biçimde ihlal ettiği ortaya çıktı. Söz konusu açık ihlal Anayasa Mahkemesine giden "CHP'nin seçim sonuçlarıyla ilgili algı operasyonunun arkasındaki asıl plan ne?" sorusunu akıllara getirdi.

 

79. MADDE TARTIŞMA GÖTÜRMEYECEK KADAR AÇIK

 

Anayasanın 79. maddesinde "Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikâyet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama ve Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin seçim tutanaklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimi tutanaklarını kabul etme görevi Yüksek Seçim Kurulunundur. Yüksek Seçim Kurulunun kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamaz." diyor

 

ONU DA MI OKUMADILAR?

Böylece referandum sürecinde sistem değişikliğini içeren 18 maddeyi okumadan HAYIR kampanyası yürüttüğü ortaya çıkan CHP'nin bu kez de Anayasayı okumadan Anayasa mahkemesine başvurduğu ortaya çıktı.

 

Sabah

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX