0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Şubat 2018 Perşembe 14:55:00 - Güncelleme:22 Şubat 2018 Perşembe 15:19:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu sabah itirabi ile Mehmetçiklerimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " İşte bu sabah itibariyle hamdolsun Afrin savaşında 1829 teröristi, Mehmet'imiz etkisiz hale getirdi. Tabi bu bir inancın neticesidir. Ve dağ taş demeden bu savaşı askerimiz sürdürüyor. Hani bazı yalan yanlış şeyler çıkıyor. Hiçbirine aldırmadan yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Kültür Sanat Özel Ödülleri Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ödül için çalışılmaz ama yapılan güzel işlerin ödüllendirilmesi de bir vefa borcudur" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin 2023 hedefleri için gece gündüz çalışırken kültür sanatı asla ihmal edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Kültür sanata verilecek değerin önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız, kendi hazinelerimize sahip çıkacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Okuduğu kitaptan yaptığı resme velhasıl her şeyiyle başka bir medeniyetin başka bir kültürün dünyasında gezen biri nasıl bizim olabilir?

Türkiye'nin 2023 hedeflerinin somut unsurları için gece gündüz çalışırken kültür sanatın katkısını yadsıyamayız. Cemil Meriç ne diyor:

    "Zavallı Türk aydını, Batılı dostlar alınmasınlar diye hazineleini gizlemeye çalışır. Sonra unutur hazineleri olduğunu. Düşmanın putlarını takdis eder, hayranlıklarını benimser. Dev papağanlaşır."

Biz Türk milleti olarak asla papağanlaşmayacağız. Bunun için önce hazinemize sahip çıkacağız. Bu büyük birikimin ışığında geleceğe bırakacağımız yeni hazinelerin peşinde olacağız. Odunpazarı Müzersi, Baksı Müzesi...

Nerede faydalı, güzel olan bir şey varsa onu bulmak ile mükellefiz.

Hz. Peygamber'in 'İlim Çin'de bile olsa gidin alın' sözüyle hareket ediyoruz.

Bir ayağımızı kendi medeniyetimize sabitleyip diğeriyle gezerek yapıyoruz, aslolan bu. Taklit değil telif peşinde koşan, papağanlaşan değil, derin konuşan kendimizden emin bir şekilde yönümüzü geleceğe çevirdik.

Afrin'deki askerimiz 1829 teröristi etkisiz hale getirdi. Bu bir imanın sonucu. 'İmandır o cevher ki,ilahi ne büyüktürİmansız olan paslı yürek,sinede yüktür.' Dağ taş demeden gece-gündüz demeden şu anda bu mücadeleyi askerimiz sürdürüyor.

Allah vergisi olan kültür-sanat faaliyetlerinin keşfi hem devlete hem Stk'lara önemli görevler düşüyor. Bugün gelişmiş ülkelerin çocukların kabiliyetlerini keşfetmeye yönelik mekanizmalar kurduklarını biliyoruz. Artık anaokulları süreci bunun en güzel ifadesi. Bizim ülkemiz de bu konuda çok güzel adımlara sahip.

Bizim evlatlarımızdaki kabileyeti inanın hiçbir yerde görmedim. Evlatlarımıza güveneceğiz ve bunu başaracaklar. Bizim milletimizin fedakarlığımızın ve çalışkanlığımızın örneğiyiz.

Saldım çayıra Mevlam kayıra diyerek bu işlerin içinden çıkamayız. Geçtiğimiz 15 yılda tarihi konularla adımızdan söz ettirirken kültür-sanatta neden geri kaldığımıza hayıflanıyorum.

22 Şubat 2009'da vefatıyla Turgut Cansever üstadımızı 9. ölüm yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyoruz.

Ödül alacak isimlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX