0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ekim 2017 Cumartesi 15:42:00 - Güncelleme:21 Ekim 2017 Cumartesi 17:14:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıymetini bilemedik

İstanbul'da düzenlenen, Şehir ve Sivil Toplum Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu şehirde çocukluğumu özlüyorum" dediği İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Kıymetini bilemedik" dedi.

Şehir ve STK zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan Şehirlerin kendini yenileyen karakteri vardır, kadim şehirlerin en önemli özelliği özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul'un kıymetini bilmedik, ihanet ettik. Ben İstanbul'da çocukluğumu arıyorum. Turgut Cansever hocamız ecdad tüm ruhunu taşa ve ahşama nakşetmiş derdi' dedi.

CANIM İSTANBUL ŞİİRİ SALONU COŞTURDU

İstanbul'daki zirvede konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan okuduğu şiirle salonu coşturdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Üstad Necip Fazıl Kısakürek'in Canım İstanbul şiirinin ardından salonda alkış tufanı koptu.

İŞTE O ANLAR - TIKLAYIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul Esenşler'de Şehir ve STK Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

"Şehir sadece mekan değil, insanın hayata kendine ve etrafındaki tüm varlıklara dair taassumunun tecessüm etmiş halidir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim fikir dünyamızda medeniyet şehirdir, bizim için şehir de Medine'dir. Batı medeniyetine baktığımızda ise kurucu şehir misyonunu Atina ve Roma'nın üstlendiğini görürüz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti:

İSTANBUL'UN KIYMETİNİ BİLEMEDİK

Medine'de çarşı ile cami medrese ile pazar yeri ölümle hayat bir bütündür. Şehrin merkezini mabetler oluşturur. Ulu caminin etrafını ise hanlar hamamlar bulunur. İslam şehirlerinde ihtişam ile sadelik, dünya ile ahiret iç içedir ve bir aradadır. Hiç ölmeyecekmiş gibi dünyaya her an ölecekmiş gibi uhraya... İşte gerçek bu.

İstanbul müstesna bir şehirdir ama biz kıymetini bilemedik. İstanbul'da tüm ihtişamıyla batı Roma'nın Bizans'ın izlerini görürken Medine'nin manevi değerine de şahitlik edersiniz. Dikey mimariden bahsetmiyorum ama...

İSTANBUL'DA ÇOCUKLUĞUMU ARIYORUM

Ben İstanbul'da çocukluğumu arıyorum. Turgut Cansever hocamız, "ecdad tüm ruhunu taşa ve ahşaba nakşetmiş" derdi.

Estetikten incelikten medeniyet değerlerimizden yoksun ve tek düze mimari anlayışın giderek yaygınlaşmasından üzüntü duyuyorum. Benzer taş yığınlarının olduğu bir şehir... Maalesef maddi kaygılar hassasiyetlerin önüne geçiyor. Şehirlerimiz giderek milyonlarca insanın hep birlikte yalnız olduğu yerler haline geldi. Ne yazık ki böyle bir şehir atmosferinde hoşgörü de azalıyor.

MİLLETİN BİZDEN BEKLENTİSİNİN FARKINDAYIZ

Türkiye'de belediyeler iktidar olmanın ve iktidarda kalmanın kilididir. Yerel yönetim eğer bu yanıyla güçlü değilse hiçbir partinin iktidarda kalma şansı yok. 2019 yılındaki seçimlerin anahtarı Mart ayındaki seçimdir. Milletin bizden beklentisinin farkındayız. Kardeşlerim belediyelerde yönetimi devraldığımız ilk dönemde vatandaşlarımızın beklentisi alt yapı ile ilgili sorunların çözülmesiydi. Vatandaşımız yazın suların akmasını kışın temiz hava solumak istiyordu. İstanbul'da bazı medya grupları maske dağıtıyordu. Şimdi bu sorunların hepsini aştık. Şimdi bütün mesele gerçek anlamda bir Medine olma yoludur. Medeniyet yarışında yola çıkmaktır. Habitat zirvesinde sonuç bildirgesinde, dünyadaki en temiz şehirlerinden bir tanesi dediler.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX