0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Kasım 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:08 Kasım 2019 Cuma 10:47:00

Demirtaş'ın avukatı oldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir TV programında, terör soruşturmaları nedeniyle tutuklu yargılanan 52 kişinin katili Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde ittifak yaptığı PKK’nın siyasi uzantısı HDP’ye ilişkin skandal açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu katıldığı bir TV programında,”terör örgütü yöneticiliği”, “terör örgütü propagandası yapmak”, “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” gibi suçlardan tutuklu yargılanan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tahliyesini istedi.

FARKLI DÜŞÜNÜYORMUŞ

Türkiye'nin en büyük sorunu olan teröre çanak tutan HDP'li Demirtaş'ın hapiste olmasının doğru olmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, “Selahattin Demirtaş niye hapiste? Bir siyasetçiyi niye hapse atarsınız? Farklı düşünüyor diye. Serbest bırakılması lazım” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki yağdı. Vatandaşlar, CHP liderinin ‘farklı düşünce’ diye lanse ettiği şeyin, terörizm ve ülkeyi bölmeye teşebbüs olduğunu söyledi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX