0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Şubat 2018 Cuma 08:09:00 - Güncelleme:23 Şubat 2018 Cuma 08:19:00

Diyarbakır Sur'dan Afrin'e mesaj: O hainlerden uzak durun

PKK’nın hendek ve barikat eylemleriyle yakıp yaktığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde mağdur olan vatandaşlar, Türk askerinin operasyonlarını sürdürdüğü Afrin’deki sivillere çağrı yaptı.

Türkiye'nin yanı başında bulnan Afrin bölgesini, teröristlerden temizlemek için TSK, 20 Ocak 2018'de Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı. Afrin ve diğer yerleşim yerlerinde sivil kadın ve çocukları canlı kalkan olarak kullanan terör örgütüne müdahale edip sivilleri kurtarmak için TSK ile ÖSO operasyonlarını sürdürürken benzer durumları yaşayan Sur mağdurlarından Afrin'deki sivillere çağrı yapıldı.

'O hainlerden uzak durun'

PKK'lı teröristlerin Sur'da başlattığı eylemler sırasında başlarından geçenleri anlatan Sur mağdurlarından Mahmut İ., "Taşlarla sokakları kapattılar. Çocuklarımızı yanlarına çekmeye çalıştılar. Bizi canlı kalkan yapmaya çalıştılar. Asker ve polislerin açtığı koridordan faydalanarak canımızı kurtardık. İyi ki askerlerin yardımıyla oradan çıktım. Afrin'deki insanlara tavsiyem teröristlerden mümkün mertebe uzak dursunlar. Buldukları ilk fırsatta açılacak güvenlik koridorundan Türk askerine sığınsınlar. Türk askerine güvensinler. Türk askeri merhametlidir kendi canı pahasına onları koruyacaktır" diyerek Afrin'deki sivillere tavsiyelerde bulundu.

Teröristler sivillerin canını riske atıyor!

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki çatışmalar sırasında eşi ve çocuklarıyla birlikte rehin alındıklarını söyleyen Kemal A. ise "Çatışmalar artınca kapıyı iki terörist çaldı ve evimizde kalacaklarını söylediler. 10 gün boyunca evimizde 7-8 terörist geliyor. Yiyip içip gidiyor ve bize de hizmet ettiriyorlardı. Türk askeri sayesinde o cehennemden çıktım. Afrin'deki sivillere tavsiyem buldukları ilk fırsatta Mehmetçiğe sığınsınlar. Teröristler onların evlatlarını almaktan başka hiç bir şey yapmaz. Biz bunun canlı tanığıyız" dedi. Akşam

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX