0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:00:00 - Güncelleme:11 Ağustos 2018 Cumartesi 01:07:00

Dolarla yolumuzu kesemezler

Türkiye'ye açılan ekonomik savaşı kazanacaklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, “Döviz ve faiz tetikçileri boşuna heveslenmesin. Bu milleti çökertemeyeceksiniz” dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, teşekkür ziyaretlerine 24 Haziran seçimlerinde yüzde 82 ile en yüksek oyu aldığı Bayburt'tan başladı. Erdoğan, Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleşen “Bayburt Buluşması”nda yaptığı konuşmada, Türkiye'yi hedef alan ekonomik savaşa değindi. 24 Haziran'da sandığa gidip tercihini kendisinden yana kullanan 26 milyon 330 bin vatandaşın mesajının çok açık ve net olduğunu anlatan Erdoğan, “81 milyon vatandaşın mesajı aynı” değerlendirmesinde bulundu. Erdoğan, “Milletimiz bizden Rabia'mıza sahip çıkmamızı istiyor. Bayburt'ta öyle bir ses verelim ki dünyanın dört bir yanında duymayan kalmasın, tüm kurcular, dövizciler cevabı alsın” diyerek Rabia vurgusu yaptı. Erdoğan, bu anlayış çerçevesinde Türkiye'yi büyütmekle, güçlendirmekle, her gün daha ileriye taşımakla mükellef olduklarını bildirdi. Başkan Erdoğan, bu millete hizmetkar olmak için bu yola çıktıklarını, efendi olmak için çıkmadıklarını vurgulayarak “Bunun dışındaki her türlü tehdit, baskı, oyun, senaryo bize vız gelir. Bir gün sıkıntımız olabilir, 2 gün sıkıntımız olabilir, bunların hepsi aşılır” ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'YE GÜVENEN KAZANIR

Türkiye'ye karşı atılan her iyi niyetli adıma misliyle mukabele ettiklerini ve etmeye de devam edeceklerini vurgulayan Başkan Erdoğan, “Tüm olumsuz ihtimallere karşı da hazırlıklarımız var. Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar, hiç boşuna heveslenmesin. Faiz lobilerine sesleniyorum; boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız, bu milleti çökertemeyeceksiniz. Bunlar bizim için ancak hedeflerimize yürüdüğümüz yolda dönemsel araçlar olabilir. Bu araç dün şu olur, yarın bir başka olur. İran'dan Rusya'ya, Çin'den kimi Avrupa ülkelerine kadar pek çok yerle farklı alternatifler konusunda önemli mesafeler katetmiş durumdayız. Asıl olan bizim yüreğimizdeki imandır” diye konuştu. Türkiye'ye güvenen, yatırım yapan, yol yürüyen herkesin mutlaka kazanacağına işaret eden Başkan Erdoğan, “Türkiye'yi kaybetme pahasına küçük hesapların peşine düşenler emin olun yarın çok pişman olacaklardır” dedi. 

15 TEMMUZ'DA TANK ŞİMDİ DOLAR

Erdoğan, “15 Temmuz gecesi darbecilere karşı bağımsızlığımızı nasıl canımız pahasına savunduysak, bugün maruz kaldığımız ekonomik saldırılara karşı da ülkemizi aynı kararlılıkla müdafaa etmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin savaş uçaklarıyla bombalanmasıyla ekonominin kur-faiz sarmalıyla kuşatılmasının aynı şey olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Darbecilere teslim olmadığımız, çıplak ellerimizle tankların karşına dikildiğimiz gibi ekonomi tetikçilerine de teslim olmayacak, varımızla yoğumuzla mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı. “Haramzadelere vereceğimiz en büyük cevap daha çok çalışarak, üretimi, ihracatı, istihdamı artırmak olacaktır” diyen Erdoğan, milletin tüm fertlerini ellerindeki imkanları üretim, ihracat, istihdam yolunda seferber etmeye çağırdı.  

BU MİLLETE KABADAYILIK SÖKMEZ

Bayburt'tan sonra geçtiği Gümüşhane'de Çevre Yolu Açılış Töreni'ne katılan Erdoğan, ABD'ye tepkisini sürdürdü. Erdoğan, “Yüzlerce insanımızı hunharca katledenlerle ilgili en temel hukuk ilkelerini rafa kaldıranlar, bize demokrasiden bahsedemez. Bu millete tehdit dili, şantaj dili kullanamaz. Hele hele bu millete kabadayılık hiç sökmez. Meselelerin çözümü sükunettir, suhulettir, müzakere ve diplomasidir. Bunun dışındaki her yolun sonu çıkmaz sokak olacaktır” dedi.  

DÖVİZ VE ALTINLARINIZI BOZDURUN

Ekonomik savaşa karşı milletçe seferberlik çağrısı yapan Erdoğan, yastıkaltındaki altın ve dövizin bozdurulmasını istedi.  “Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirasıyla bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır. Yastıkaltındaki dövizleri, dolarları, avroları, varsa altınlarınızı gelin yerli parayla değiştirin ve bunlara karşı en önemli cevabı milletçe hep beraber verelim.”

TEHDİTLERLE TAVİZ KOPARAMAZLAR

Erdoğan, konuşmasında ABD'ye de 'tehditlere boyun eğmeyiz” mesajı verdi. Bazı ülkelerin 15 Temmuz'dan sonra darbecileri koruyan bir tutum ortaya koyduğunu belirten Erdoğan, ekonomide son günlerde  yaşanan olumsuzluğun bu çarpıklığın devamı olduğunu vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi: “Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler, telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur. Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz. Ama konu 'Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp, egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde' iş değişir. Kusura bakmasınlar bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz.”

TRUMP'TAN YENİ KÜSTAHLIK

ABD Başkanı Trump, Türkiye'yi hedef alan skandal adımlarına yenisini ekledi. Türkiye’den alınan çelik ve alüminyum gümrük fiyatlarını iki katına çıkarılmasına onay verdiğini açıklayan Trump, Twitter mesajında küstah ifadeler kullandı. ABD Başkanı, “Türk lirası, çok güçlü dolarımız karşısında hızla düşerken Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üzerindeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasına onay verdim. Bu oran artık alüminyumda yüzde 20, çelikte de yüzde 50 olacak. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi durumda değil” dedi. 

'BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ' TELEFONU

Başkan Erdoğan, Bayburt ziyareti sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le telefonda görüştü. Görüşmede, ikili ve bölgesel konular hakkında fikir teatisinde bulunuldu. Türkiye-Rusya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin olumlu bir seyir izlemesinden, savunma sanayii ve enerji alanlarındaki işbirliğinin sürmesinden memnuniyet duyduklarını belirten iki lider, Suriye ve Astana sürecine ilişkin son gelişmeleri ele aldı.

52 DEVLET BAŞKANINA KONGRE DAVETİ

AK Parti'nin 18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 6. Olağan Kongresi için hazırlıklar  sürüyor. Kongreye 52 ülkenin devlet başkanı davet edildi.

AK Parti'nin 18 Ağustos'ta Ankara Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenecek 6. Olağan Kongresi hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, “Her kongre bir yenilenmedir, bir nöbet değişimidir. Ülkemize ve partimize yeni heyecanlar katacak bir organizasyondur” ifadelerini kullandı. Başkan Erdoğan'ın imzasıyla 52 ülkenin devlet başkanlarının kongre için Türkiye'ye davet edildiğini, çok sayıda yabancı misyon şefinin ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de kongreye katılacağını kaydeden Ataş, “Çok büyük ve geniş bir katılımla, iyi bir organizasyonla AK Partimize yaraşır bir kongreyi yapmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

YENİ YÜZLERE YER VERİLECEK 

MKYK'daki değişim sürecine ilişkin takdirin Başkan Erdoğan'da olduğunu belirten Ataş, “Siyasi partilerde, siyasette tecrübe de çok önemlidir. Tecrübe de göz önünde bulundurularak, yeni yüzlere de yer verilerek bu değişimin yaşanacağını ümit ediyorum” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX