0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Haziran 2018 Perşembe 07:33:00 - Güncelleme:21 Haziran 2018 Perşembe 08:30:00

Emek hırsızı Muharrem: Polis zoruyla KEY’leri cebe indirmiş!

Meydanlarda öğretmenliğini seçim malzemesi yapan İnce, kendi dershanesinde birçok usulsüzlüğe imza atıp, çalıştırdığı öğretmenlerin bile hakkını yemiş!

Her fırsatta adalet, hukuk ve öğretmenlik günlerine vurgu yapan CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin CHP Yalova 1’inci sırada milletvekili adayı olan Özcan Özel ile birlikte sahibi olduğu TAM Dershanesi’ndeki denetlemenin polis zoruyla yapıldığı ortaya çıktı.

FETÖ'nün ince işi

İnce’nin dershanesindeki haksızlıklardan mağdur olan bir kişinin o dönemdeki adı SSK'ya yaptığı ihbar mektubuyla başlayan süreçte denetleme polis zoruyla gerçekleştirildi. İnce siyasi nüfusunu kullanarak hesapların incelenmesine engel olmaya çalıştı. İşte o usulsüzlükler: 

İnce, o dönemde devletin vatandaşların ev sahibi olması için uyguladığı Konut Edindirme Yardımı (KEY) ile Tasarrufu Teşvik Fonu (TTF)  paralarını öğretmenlere ödemedi, cebine girdi.     

Toplam 8 emekli öğretmeni kayıt dışı çalıştırdı. 

Emekli öğretmenlerin ücretlerini elden ödenerek işyeri yasal defter ve belgelerine yansıtmadı. 

Kayıt dışı çalıştırma nedeniyle SSK’ya ödenmesi gereken sigorta primleri ile gelir vergisi stopaj ve damga vergileri ödemedi. 

Kayıt dışı çalıştırılanlarla ilgili işe giriş bildirgeleriyle her ay SSK’ya verilmesi gereken aylık Sosyal Güvenlik Destek Primi Bordroları sürelerinde yatırılmadı. 

Yasak olmasına rağmen CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel’i dershanenin müdürü yaptı. 

DEVLETE ZARAR VERDİ 

Emekli öğretmenler iş yerindeki iş kazası ve meslek hastalıkları risklerine karşı korunmadı. 

Kayıt dışı çalıştırıldıkları için ihbar ve kıdem tazminatı almaktan mahrum kaldı. 

SGK, sigorta primi kaybına, maliye de vergi kaybına uğradı. 

İşte cezaları 

Ceza yağmuruna tutulunce neye uğradığını şaşıran İnce, hem idari hem de sosyal güvenlik destek primi tahakkuklarına itiraz etti. Ancak ilgili komisyon kararları ile itirazları reddedildi.  İşte o cezalar:  Emekli olan öğretmenlerin sigortasız çalıştırılması nedeniyle 37 bin 500 TL , sigortasız işçi bulunması nedeniyle yaklaşık 10 bin 700 TL, defter ve kayıt geçersizliği nedeniyle İdari Para Cezası olarak toplamda 12 bin 700 TL. 

AZARLAYIP iNDiRDi

İnce’nin imaj düzeltme çabası

Muharrem İnce, seçim çalışmalarına devam ederken sahneye gelen bir çocuğa “Konuşuyoruz burada, in bakalım. Bak canlı yayındayız, git bir dakika” diyerek kızıp zorla sahneden indirmişti. Görüntülerin hızla yayılıp tepki çekmesini ardından İnce’nin Çorlu mitinginde imaj düzeltme çalışması yapıldı. Miting sırasında, İnce’nin yanına elinde çiçek olan bir kız çocuğu gönderildi. Ne yaptığının farkında olmayan küçük çocuk, İnce’ye çiçeği verip arkasını dönerek gitti. İnce, uğraşlarına rağmen küçük çocuğu yanında tutamadı.

ÇiÇEĞi VEREN ÇOCUK KAÇTI

Çocuğun sahneye zorla çıkarıldığı, çiçeği verip kaçmasından belli!

(Akşam)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX